Fotbal intern

Adrian Stoian, prezentat oficial la noua echipă, după experiențele eșuate de la FCSB și Viitorul

12.01.2021 | 19:26
Adrian Stoian prezentat oficial la noua echipa dupa experientele esuate de la FCSB si Viitorul
Adrian Stoian, prezentat oficial la noua echipă, după experiențele eșuate de la FCSB și Viitorul © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Adrian Stoian, mijlocașul central în vârstă de 29 de ani pe care Mircea Rednic l-a anunțat recent că nu mai este dorit la FC Viitorul, a semnat cu gruparea din Serie B, Ascoli Calcio.

Stoian se întoarce în campionatul unde a petrecut cea mai mare parte a carierei, după ce nu a reușit să se impună nici la gruparea dobrogeană, dar nici la FCSB.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul central va avea misiunea de a pune umărul la salvarea de la retrogradare a unei formații care păstrează șanse de salvare. Ascoli este ultima, dar este la doar trei puncte de primul loc ce asigură salvarea.

Adrian Stoian și-a găsit o nouă echipă. Va juca iar în Serie B

Ajuns la 29 de ani, Adrian Stoian își mai încearcă o dată norocul în Serie B. Mijlocașul va îmbrăca tricoul unei a opta formații din din Italia, după ce a adunat de-a lungul carierei experiențe la AS Roma, Pescara, Bari, Genoa, Crotone, Chievo și Livorno.

ADVERTISEMENT

Format de Școala de Fotbal Gică Popescu, Stoian a ajuns să evolueze în Liga 1 de abia în 2019, deși a debutat la profesioniști în 2010. Adus în România de FCSB, el a evoluat doar un retur în tricoul roș-albastru, iar apoi s-a întors în Italia.

După un sezon la Livorno, Stoian a semnat cu Viitorul, însă a apucat să joace doar patru partide în Liga 1 pentru dobrogeni, plus un meci în Cupa României. Singura sa reușită a fost o pasă de gol, astfel că Mircea Rednic l-a anunțat la finalul turului sezonului curent că nu se va mai baza pe el.

ADVERTISEMENT

Stoian nu a stat prea mult fără echipă și și-a găsit un nou angajament. El a fost prezentat oficial la Ascoli Calcio și va fi unul dintre oamenii pe care italienii vor miza în tentativa lor de a-și salva sezonul.

Deși este ultima în Serie B, Ascoli este la doar trei puncte de primul loc care asigură salvarea, astfel că noul număr 8 al formației are motive să tragă tare pentru îndeplinirea obiectivului fixat de conducere.

ADVERTISEMENT

Cariera lui Stoian este, însă, intrată într-un declin evident. Mijlocașul valora 1,2 milioane de euro în 2019, conform Transfermarkt. Mutarea de la Crotone la FCSB a fost una neinspirată, iar cota sa de piață a continuat să scadă. În prezent, Stoian este evaluat la 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 6,10 este cota pentru „peste 4,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN