Fotbal intern

Adrian Stoian primește o nouă șansă. Va juca în FC Voluntari – FCSB! Teja confirmă FANATIK

01.03.2019 | 11:16
Adrian Stoian primeste o noua sansa Va juca in FC Voluntari  FCSB Teja confirma FANATIK

Adrian Stoian a fost catalogat drept adevărata lovitură pe care FCSB a dat-o în perioada de transferuri din această iarnă. Totul a durat doar pe perioada cantonamentului din Spania, de la Marbella, pentru că la chiar primul meci oficial „italianul” a fost înlocuit de către antrenor și nici măcar nu a mai prins lotul de 18 la ultimele două partide pe care le-a disputat FCSB, 0-0 la Chiajna și 3-2 cu Craiova.

UPDATE, ora 11:14. Mihai Teja a vorbit într-o conferinţă de presă de situaţia lui Adrian Stoian. Antrenorul FCSB a confirmat că mijlocaşul va avea şansa să joace în confruntarea cu FC Voluntari, aşa cum FANATIK a anunţat: “Eu am vorbit cu Adrian și am stabilit un lucru împreună. Stoian o să fie în lot și o să aibă șansa să joace. Nu o dată, ci de mai multe ori. Nu există ultima șansă. În viață mereu o să existe șanse. Aici e vorba de fotbal și nu de război. I se poate întâmpla oricui să greșească. Trebuie să intri și să joci bine ca să rămâi în echipă, ca să fii titular. Nu este ușor. Am stat foarte multe de vorbă cu el. Are un caracter foarte bun și are altă mentalitate. El vine din Italia, acolo unde a trăit foarte mulți ani și înțelege situația, dar e normal să fie afectat. Își dorește să joace, să fie în lot, dar fotbalul este 11 contra 11 și nu am ce să fac”

Teja a anunţat că Marko Momcilovic va lipsi de la confruntarea cu Voluntari după o nouă accidentare suferită: “Momcilovic a avut o mică contractură la ultimul antrenament și cred că într-o săptămână revine. Este frustrant și îmi pare rău pentru el. Orice jucător vrea să joace și e tot mai greu pentru el. Din păcate pentru Momcilovic a avut aceste probleme, dar sunt sigur că o să revină mai puternic”


Adrian Stoian va fi în lot la Voluntari – FCSB, ultimul meci din sezonul regulat

Adrian Stoian a fost titular în Dunărea Călărași – FCSB 1-1, fiind poziționat în fața apărării alături de Dragoș Nedelcu. Imediat după pauză, în minutul 51, Stoian a fost primul înlocuit de la oaspeți, în locul său intrând Florentin Matei. La partida următoare, acasă cu Hermannstadt, disputată chiar de ziua mijlocașului, Stoian a rămas rezervă neutilizată, încălzindu-se pe tot parcursul reprizei secunde! Degeaba…

Nu a vociferat, nu a cerut explicații, cum au lăsat unii să se înțeleagă, și-a văzut de treabă în continuare, dar, surpriză!, la următoarea partidă, cea de la Chiajna, Stoian nu a mai prins nici măcar lotul de 18! El, „perla” cu aproape 100 de meciuri în Serie A, adusă pentru a limpezi jocul la mijlocul terenului pentru FCSB. Situația a fost identică și la derby-ul cu Craiova, Stoian rămânând și de această dată în tribună. Totuși, pentru meciul de sâmbătă seara de la Voluntari, situația se schimbă. Stoian va fi în lot și, foarte probabil, va fi introdus și pe teren.

adrian-stoian-va-juca-un-nou-meci-oficial-in-liga-1-voluntari-fcsb
Momentul în care Mihai Teja îl scoate de pe teren pe Adrian Stoian în debutul acestuia în România, Călărași – FCSB 1-1

Bălașa, Man, Junior Morais, Iulian Cristea și Planic, out pentru Voluntari – FCSB!

La toate meciurile pe care FCSB le-a disputat în 2019, având în vedere indisponibilitatea de lungă durată a lui Ovidiu Popescu, Mihai Teja a lăsat în afara lotului patru jucători. La ultima întâlnire, victoria cu 3-2 împotriva Craiovei, în tribună au rămas Stoian, Moruțan, Momcilovici și Alexandru Stan. Pentru meciul de la Voluntari, lucrurile sunt mult mai simple pentru Teja, având în vedere lista de absenți.

”Eu o să vă spun de ce nu mi-a plăcut Stoian, ca să nu mai zică lumea nu știu ce. Noi am luat, și toată lumea l-a lăudat, un mijlocaș central. Un mijlocaș central care trebuie să verticalizeze, să joace în față. Dacă fugi de joc și pasezi numai în spate…” – Gigi Becali

Mihai Bălașa, Junior Morais și Dennis Man sunt suspendați, ultimul urmând să absenteze și în primul meci din play-off. Apoi, Bogdan Planic, cu o microruptură la inghinali, va lua o pauză mult mai mare, informație dezvăluită exclusiv de FANATIK, dar nici ultimul venit, Iulian Cristea, nu e valid. Și nu din cauza vreunei probleme medicale, ci pentru că a venit suspendat de la Mediaș!

  • 1,2 milioane de euro este cota lui Adrian Stoian, mijlocașul de 27 de ani venind de la Crotone, cu care a jucat în ultimele două sezoane în Serie A

Cum va arăta echipa și cum va arăta banca lui Mihai Teja la Voluntari – FCSB

Cu nu mai puțin de cinci indisponibili cerți, Mihai Teja știe deja cum va arăta lotul de 18 pentru deplasarea de sâmbătă seara. FANATIK a schițat și un prim „11” probabil pe care Teja să-l trimită împotriva lui Cristiano Bergodi, iar acesta ar putea arăta în felul următor:

  • Bălgrădean – Benzar, Nedelcu, Filip, Roman – Pintilii, Matei – Teixeira, Tănase, Coman – Hora.
adrian-stoian-va-juca-un-nou-meci-oficial-in-liga-1-voluntari-fcsb
Mihai Teja vorbește mult la antrenamente cu Adrian Stoian, explicându-i deciziile din ultimul timp

În aceste condiții, luând în calcul și indisponibilitățile de mai sus, se poate anticipa chiar și banca de rezerve a roș-albaștrilor pentru ultima etapă a sezonului regulat: portarul de rezervă Andrei Vlad, Stan, Momcilovici, Moruțan, Stoian, Rusescu, Gnohere. Este foarte posibil ca Teja să aibă chiar și un jucător de la tineret în lotul de 18, pentru că veștile medicale despre Momcilovic nu sunt prea încurajatoare.

  • 3 meciuri a disputat FCSB în acest sezon pe arena din Voluntari, de fiecare dată în calitate de gazdă: 2-2 cu FC Botoșani, 2-0 cu Călărașiul și 0-1 cu Chiajna. Roș-albaștrii s-au mutat de acolo chiar înainte de turul cu FC Voluntari, jucat pe Arenă
  • 7 goluri a dat Voluntariul lui Bergodi în 2019, la fel ca și FCSB. Ilfovenii au obținut 7 puncte, FCSB cu unul mai mult