ADVERTISEMENT
News

Adrian Streinu-Cercel, anunț alarmant despre durata pandemiei: ”Nenorocitul ăsta de virus acumulează teren”

Autor: Adrian Baciu | 09.09.2020 | 10:23
Adrian Streinu-Cercel, anunț alarmant despre durata pandemiei: ”Nenorocitul ăsta de virus acumulează teren”
Adrian Streinu-Cercel, anunț alarmant despre durata pandemiei: ”Nenorocitul ăsta de virus acumulează teren”

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș” din Capitală, a vorbit despre evoluția pandemiei de Covid-19 în România.

ADVERTISEMENT

În viziunea medicului din București, virusul s-a intensificat în ultimele luni iar asta înseamnă că el poate să rămână în mijlocul populației pentru o perioadă de circa 2-3 ani de zile.

De asemenea, medicul a mai spus că nu e exclus ca numărul cazurilor de infectare din România să ajungă chiar la 200.000 în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Anunț alarmant privind durata pandemiei făcut de Streinu-Cercel

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus din România. Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din București este de părere că virusul a căpătat putere și poate să stea în mijlocul populației 2-3 ani de zile.

”Nu ai cum să oprești pandemia în timp real… doar dacă țările fac asta în același timp. O singură țară a fost care a reușit să stopeze, China. Am avut un start foarte bun. Lucrurile au evoluat foarte bine. Nu a fost răbdare. Aceste lucruri nu te lasă nepedepsit.

ADVERTISEMENT

Acest virus se comportă ca leul care intră în pădure. Decursul unei epidemii…poate să stea în mijlocul populației 2 – 3 ani de zile.

Virusul a luat-o pe căi diferite. Mulți asimptomatici. Cei care au fost asimptomatici au fost pionii. Ca și când vara asta nu am fi putut să stam potoliți. Chiar dacă anul trecut nu au fost în concediu, acum parcă au vrut special să se ducă în concedii. Măsurile s-au luat în toate țările”, a declarat profesorul Adrian Streinu Cercel la emisiunea “ Marius Tucă Show”.

ADVERTISEMENT

Streinu-Cercel: ”Probabil vom ajunge la 200.000 de cazuri”

Chestionat în legătură că evoluția Covid-19 din viitorul apropiat, medicul de la Matei Balș a spus că sunt șanse să ajungem și la pragul de 200.000 de cazuri de infectare în România.

Apoi, Streinu-Cercel a subliniat din nou importanța purtării măștii de protecție despre care spune că ”poate face diferența”.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să vorbim cu noi înșine. Ce vrem noi de la noi. Această mască va face diferența. Acoperim nasul și gura. Prima situație în care iei virusul și nu se întâmplă nimic. Ei bine, a 3-a situație te scoate din peisaj.

Majoritatea care au murit au fost persoane peste 65 de ani. Microorganismele sunt din categoria virusului. Am făcut clarificarea unde să punem primele cazuri. Așa s-a întâmplat cu Ebola, Malaria… au fost invalidate diagnosticele.

ADVERTISEMENT

Nenerocitul ăsta de virus acumulează teren după teren până cuprinde tot plămânul. Am mers cu doze mai joase. A trebuit să citim zi și noapte. Accesul la informație este liber. Până anul trecut scoteam banul din buzunar”, a mai spus Streinu Cercel.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!