News

Adrian Streinu-Cercel, avertisment sever legat de cei care nu se vaccinează anti Covid

13.11.2020 | 08:09
Adrian StreinuCercel avertisment sever legat de cei care nu se vaccineaza anti Covid
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care toată planeta vorbește de iminenta apariție a unui tratament eficient anti Covid, Adrian Streinu-Cercel transmite un avertisment sever legat de cei care nu se vaccinează.

Medicul de la Matei Balș este direct și spune că cei care nu se vaccinează împotriva SARS-CoV-2 reprezintă un pericol real pentru sănătatea celor din jur care iau tratamentul.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, doctorul mai apreciază că apariția acestui vaccin va reprezenta o vagă speranță de blocare a bolii, atâta timp cât prin societate vor fi acele persoane ”purtătoare de coronavirus”.

Ce avertisment lansează Adrian Streinu-Cercel despre cei care nu se vaccinează anti Covid

Joi seară, managerul de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală a vorbit direct și concis despre pericolul reprezentat de persoanele care nu vor dori să ia vaccinul anti Covid.

ADVERTISEMENT

Streinu-Cercel a confirmat faptul că o persoană vaccinată poate fi pusă în pericol de una nevaccinată, în special, în prima perioadă după apariția vaccinului, atunci când nu sunt cunoscute toate datele referitoare la anticorpi și durata acestora.

”Dacă persoana care nu e vaccinată se infectează şi devine purtator sănătos pe termen lung, atunci îl pune în pericol şi pe cel vaccinat, pentru că datele referitoare la anticorpi şi la durata în timp a acestor anticorpi nu sunt foarte bine precizate.

ADVERTISEMENT

În decurs de şase luni nu poţi să-ţi faci o idee pe termen lung. Şi atunci este evident că există acest risc potenţial.Dar ce vreau să spun este următorul lucru: când se ia decizia unei vaccinări, este o decizie politică în acceaşi măsură în care este şi socială”, a declarat medicul la Antena 3.

Cine va avea prioritate la vaccinul COVID-19

Medicul Streinu-Cercel a mai vorbit despre cine va avea prioritate la vaccinare. În opinia sa, degeaba se vaccinează cine dorește, dacă cei care trebuie să ne asigure sănătatea sunt răpuși de acest virus, ceea ce înseamnă că toate cadrele medicale vor avea întâietate.

ADVERTISEMENT

”Dacă nu rezolvăm aceste lucruri, degeaba avem vaccin şi ne vaccinăm noi, cei care dorim dacă cei care trebuie să ne asigure viaţa de zi cu zi nu mai sunt.

Pe vremea mea, se făceau planuri de intervenţie în pandemie şi luptă în focar Şi lupta în focar se planifica cu creionul pe hârtie şi se stabileau obiectivele, unde te duci, cum te duci etc.

Aceşti oameni au ieşit al pensie, au ieşit din joc. Cei care sunt în locul lor ştiu să folosească foate bine laptop-ul”, a mai declarat Adrian Streinu-Cercel la sursa citată.

ADVERTISEMENT