News

Adrian Streinu-Cercel avertizează că au fost descoperite 24 de variante mutante ale COVID-19. Alte 13 variante, în testare

Adrian Streinu-Cercel a dezvăluit că în România circulă 24 de variante mutante ale COVID-19, iar alte 13 sunt în testare.
19.05.2021 | 17:53
Adrian StreinuCercel avertizeaza ca au fost descoperite 24 de variante mutante ale COVID19 Alte 13 variante in testare
ADVERTISEMENT

Preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel, i-a avertizat pe români că în țara noastră circulă 24 de variante mutante ale coronavirusului.

Adrian Streinu-Cercel a precizat că în România sunt în acest moment 24 de mutații ale COVID-19 care au fost confirmate, iar alte 13 așteaptă să fie stabilite de către specialiștii din țară.

ADVERTISEMENT

Adrian Streinu-Cercel spune că în România sunt 24 de mutații ale COVID-19

Senatorul spune că pericolul nu a trecut încă, în ciuda faptului că au fost puse în aplicare primele măsuri de relaxare din țara noastră. Acesta ne îndeamnă să fim atenți.

Prundența ar trebui să fie cea care ne ghidează în aceste zile, pentru că pandemia nu a trecut, iar personalul medical are nevoie să fie protejat în continuare, pentru că aceștia sunt cei mai expuși infecției.

ADVERTISEMENT

Adrian Streinu-Cercel a precizat că suntem într-un moment de acalmie al situației, dar nu trebuie să o lăsăm să ne păcălească.

„Este foarte important ca medicii să aibă un nivel de protecţie în acest moment, mai ales ţinând cont de faptul că pandemia nu s-a terminat. În momentul de faţă, suntem într-un moment de acalmie”, a susținut acesta, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Specialistul a precizat că numărul de pacienți din spitale este tot mai mic, dar trebuie să fim încă atenți, pentru că virusul suferă în continuare modificări și apar noi variante.

„Spitalele în prezent au din ce în ce mai puţini pacienţi şi să dea Domnul să rămână aşa. Din păcate, ştim că până acum sunt 24 de mutante care au fost catalogate şi în curs de transmitere şi, pe lângă acestea, mai sunt încă 13 în evaluare. Ca atare, noi trebuie să fim foarte atenţi”, a afirmat Streinu-Cercel, în plenul Senatului.

ADVERTISEMENT

Reformă în sistemul sănătății. Ce noutăți sunt aduse legii

Medicul dorește să fie schimbată Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, pentru ca medicii să poată acorda asistență pacienților indiferent de specializarea lor, atunci când țara este în stare de urgență sau de alertă.

„Personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei şi atunci când îşi depăşeşte limitele competenţei, cu excepţia cazurilor de urgenţă în care nu este disponibil personal medical ce are competenţa necesară sau când acesta este desemnat pe perioada institui a stării de urgenţă sau a stării de alertă să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii”, arată un fragment din propunere.

Această propunere de modificare a fost înaintată de niște senatorii ai USR PLUS, iar Adrian Streinu-Cercel dorește ca aceasta să primească un vot favorabil. Propunerea urmează să fie votată în ședința de luni.

ADVERTISEMENT