News

Adrian Streinu-Cercel avertizează: ”Nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia”. Ce spune medicul de masca de protecție

11.06.2020 | 14:56
Adrian StreinuCercel avertizeaza Nu avem voie sa ne jucam dea pandemia Ce spune medicul de masca de protectie
ADVERTISEMENT

Medicul Adrian Streinu-Cercel avertizează cetățenii din țara noastră cu privire la pericolul pe care încă îl reprezintă Covid-19, într-o perioadă în care se vorbește numai de relaxarea măsurilor.

Adrian Streinu-Cercel avertizează: ”Nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia”

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balș” din Capitală, este de părere că pandemia e departe de final pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

Acesta trage un semnal de alarmă și sfătuiește populația să nu lase garda jos în fața noului coronavirus, întrucât pericolul infectării nu a trecut. El insistă pentru purtatea măștii și respectarea regulilor de igienă.

”Ceea ce vreau să spun este că nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia. Pandemia nu iartă, nu-şi pune problema nici ce culoare are unul, nici ce culoare are celălalt. Atacă absolut la fel şi când ţi-e lumea mai dragă şi apoi te întrebi: de ce tocmai eu?

ADVERTISEMENT

Când ai ajuns să te întrebi asta, atunci înseamnă că ai nevoie de sistemul sanitar. Şi atunci să vezi dacă îţi mai dă mâna să spui că ăla e aşa, că ăla e aşa”, a spus Streinu Cercel, joi, anunță Agerpres.

Ce spune medicul despre masca de protecție

În declarațiile sale de joi, Streinu-Cercel a ținut să sublinieze din nou cât de fundamental este să menținem ridicat standardul măsurilor de igienă.

ADVERTISEMENT

Medicul a spus din nou că igiena personală este vitală în prevenirea răspândirii noului coronavirus şi, implicit, în protejarea sistemului sanitar.

“Cum va arăta sistemul sanitar? Habar n-am. Dar cu siguranţă nu va mai fi cel de astăzi. Ce vedem în momentul de faţă? Vedem sisteme de triaj, unele puse cu cap, altele mai puţin, vedem tot felul de invenţii care ne stropesc cu chimicale din cap până în picioare, total aiurea. Şi am uitat de apă şi săpun.

ADVERTISEMENT

O cameră care este aerisită, unde pătrunde soarele, acolo nu pătrunde doctorul. Ca atare, vreţi să vă ţineţi departe de doctor? Apă şi săpun, vă spălaţi pe mânuţe, pe faţă, şi lucrurile vor fi aşa cum trebuie să fie.

Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca, pentru că ea vă poate proteja de un eventual virus care circulă în jur”, a mai spus managerul Institutului “Matei Balş” pentru sursa citată.

  • 237 de cazuri noi a înregistrat România în ultima zi, o creștere semnificativă, după o bună perioadă în care nu mai fusese depășit pragul de 200 de îmbolnăviri.
ADVERTISEMENT