News

Adrian Streinu-Cercel: ”Coronavirusul este un microorganism parșiv, nu dă totul din prima, poate reveni oricând”

18.05.2020 | 16:17
Adrian StreinuCercel Coronavirusul este un microorganism parsiv nu da totul din prima poate reveni oricand
ADVERTISEMENT

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, a venit cu vești proaste în lupta împotriva coronavirusului și a precizat că acest microorganism poate reveni în orice moment.

Adrian Streinu-Cercel: ”Coronavirusul este un microorganism parșiv, nu dă totul din prima, poate reveni oricând”

”Virusul poate intra într-o ușoară stare de liniște o perioadă, dar cel mai probabil va reveni la toamnă. Covidul este un microorganism parșiv, nu dă totul din prima, poate reveni oricând”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

ADVERTISEMENT

Invitat la emisiunea Marius Turcă Show, profesorul ne-a asigurat că vom avea parte și de al doilea val. El ne avertizează că măsurile de prevenție vor fi în vigoare și anul viitor pe vremea asta.

”Trebuie să facem în continuare izolare la domiciliu. Dacă nu făceam această izolare curgeau cazurile. După 70-80 de zile virusul își limitează circulația, dar va reveni mai puternic la toamnă”, a spus Streinu-Cercel.

ADVERTISEMENT

”Masca este foarte importantă, va face diferența în perioada următoare”

În același timp, directorul de la Institutul Matei Balș este de părere că un vaccin împotriva coronavirusului nu va fi disponibil în acest an: ”Graba strică treaba aici, nu vom avea un vaccin anul acesta. S-ar putea să avem anul viitor în martie, în aprilie”.

Adrian Streinu-Cercel a recunoscut că i-a fost teamă ca România să nu se confrunte cu aceeași situație prin care au trecut Italia și Spania și precizează că moddeul urmat de Suedia nu este unul care să dea randament.

ADVERTISEMENT

”Masca este foarte importantă, va face diferența în perioada următoare. Dar trebuie purtată corect pe nas și gură, nu trebuie purtată mai mult de 4 ore, trebuie aruncată în mod regulamentar și apoi trebuie să ne spălăm pe mâini”, a continuat profesorul.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel avertizează asupra medicamentului Remdesivir, puternic mediatizat la nivel global în contextul pandemiei de coronavirus. Medicul din Capitală a dezvăluit că acest tratament este destinat doar celor în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a dezvăluit că în România s-au descoperit trei forme de coronavirus, aduse din Italia, Israel și Germania, și care se comportă fiecare într-un alt mod.

ADVERTISEMENT