News

Adrian Streinu Cercel, fost partener într-un offshore cu cel care a importat 1,2 milioane de măști COVID periculoase. Acestea au fost distribuite de Unifarm în 113 spitale din toată România

08.05.2020 | 17:26
Adrian Streinu Cercel fost partener intrun offshore cu cel care a importat 12 milioane de masti COVID periculoase Acestea au fost distribuite de Unifarm in 113 spitale din toata Romania
ADVERTISEMENT

Adrian Streinu Cercel a fost partener într-un offshore cu cel care a importat 1,2 milioane de măști COVID periculoase, măști care au ajuns în 113 spitale din România. Libertatea scrie că Unifarm a recunoscut că a cumpărat măștile fără licitație.

Adrian Streinu Cercel, fost partener într-un offshore cu cel care a importat 1,2 milioane de măști COVID periculoase

De remarcat că măștile tip FFP2 sunt produse de compania de pamperși Daddy Baby în China. Acestea au fost declarate neconforme și chiar interzise în Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

”Cea mai mare parte a cantităților a fost deja retrasă”, a transmis pentru sursa citată, Ministerul Sănătății. Vă reamintim că întregul cost al afacerii a fost situat în jurul a 5 milioane de dolari.

Acestea au fost distribuite de Unifarm în 113 spitale din toată România

113 spitale din România au primit măștile, conform răspunsului oferit de Unifarm. Deși s-au eforturi uriașe nu toată lumea a reușit să le returneze.

ADVERTISEMENT

Din cauza numărului mare de spitale unde au ajuns, Unifarm recunoaște că procesul e încă în derulare, la 10 zile de la livrare.

“Numele firmei care a importat și a fost notificată pentru retragerea acestora este Ducos Trading SRL, care va și înlocui aceste produse cu unele conforme”, a comunicat Unifarm pentru Libertatea.

ADVERTISEMENT

Interesant este că această companie a fost fondată în 2007 şi are o cifră de afaceri de 12,2 milioane de euro pe 2019 și un profit de aproape două milioane de euro din livrarea de materiale medicale către spitalele publice.

Un alt detaliu important este acela că din portofoliul Ducos nu lipsesc marile spitale bucureștene, precum Universitar, Marius Nasta, Colentina, Bagdasar-Arseni și spitale județene din țară.

ADVERTISEMENT

Cei doi proprietari, cu câte 50% fiecare, sunt Jan Ionică și Ion Berciu. Despre ultimul, Rise Project a scris că a fost partener de afaceri într-un offshore cipriot cu Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș.

ADVERTISEMENT