ADVERTISEMENT
News

Adrian Streinu-Cercel îndeamnă la precauție maximă: ”Dacă îşi imaginează cineva că pandemia s-a terminat, se înşeală amarnic”

Autor: Adrian Baciu | 16.06.2020 | 15:06
Adrian Streinu-Cercel îndeamnă la precauție maximă: ”Dacă îşi imaginează cineva că pandemia s-a terminat, se înşeală amarnic”
Adrian Streinu-Cercel îndeamnă la precauție maximă: ”Dacă îşi imaginează cineva că pandemia s-a terminat, se înşeală amarnic”. Sursa foto: republica.ro

Pandemia de coronavirus este departe de a fi terminată în România, a avertizat medicul Adrian Streinu-Cercel, în cursul zilei de marți.

ADVERTISEMENT

În opinia medicului din Capitală, să ne relaxăm în acest moment al luptei cu Covid-19 ar reprezenta o eroare imensă și cu repercursiuni.

Dacă mulți se pregătesc să sărbătorească succesul cu noul coronavirus, medicul Streinu-Cercel avertizează că evenimentele sunt în desfășurare.

ADVERTISEMENT

Adrian Streinu-Cercel, avertisment pentru cei care cred că pandemia de Covid-19 s-a încheiat: ”Se înșeală amarnic”

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balș” din Capitală, consideră că a privi pandemia de Covid-19 ca și cum a fi încheiată, în țara noastră, ar fi o greșeală care ne-ar putea costa scump pe termen lung, iar cei care pleacă de la o asemenea premisă ”se înșală amarnic”.

Deși, în comparație cu alte state, România a reușit să țină sub control această criză provocată de noul coronavirus, Adrian Streinu-Cercel consideră că monitorizarea situației medicale rămâne prioritară, tocmai pentru ca lucrurile să nu scape de sub control.

ADVERTISEMENT

”Suntem undeva în cursul pandemiei cu acest virus SAR-Cov-2. Lucrurile sunt în desfăşurare în momentul de faţă şi dacă îşi imaginează cineva că pandemia s-a terminat, se înşală amarnic.

Este cât se poate de evident faptul că România a avut un succes deosebit de important până la acest moment şi dorinţa mea ar fi să nu dăm cu piciorul la acest lucru, ţinând cont de faptul că stăm foarte bine la nivelul comunităţii europene din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

România s-a pregătit din timp pentru că, începând cu anul 2006, a pus pe picioare un sistem la nivelul bolilor infecţioase şi dezvoltarea terapiilor intensive aferente bolilor infecţioase”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, conform Agerpres.

Streinu-Cercel: ”Măsurile de igienă și distanțare socială pot face diferenț”

Medicul de la ”Matei Balș” mai spune că masca de protecție, asociată cu igiena personală și cu distanțarea fizică vor face diferența în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

”Medicul poartă mască, pacientul poartă mască. Apare o distanţare inevitabilă între medic şi pacient, respectarea distanţei de un metru şi jumătate. (…) Apare o evaluare deficitară clinică la un moment dat.

Putem spune în momentul de faţă, cât se poate de clar, că se generează un disconfort psihic de ambele părţi, atât din punctul de vedere al medicului, cât şi din punct de vedere al pacientului şi mai mult decât atât se generează o neîncredere în actul medical.

ADVERTISEMENT

Această pandemie există şi ea afectează pe de o parte pe cei care sunt cu această infecţie cu noul coronavirus, pe de altă parte afectează pacienţii cu boli cronice într-o anumită măsură, pentru că în mod evident o serie de servicii medicale s-au limitat din punct de vedere al accesului pacienţilor cronici la serviciile de sănătate”, a mai declarat medicul Adrian Streinu-Cercel

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!