News

Adrian Streinu Cercel, ipoteza care aruncă totul în aer! Coronavirusul a ajuns în România încă din 2019

09.05.2020 | 12:30
Adrian Streinu Cercel ipoteza care arunca totul in aer Coronavirusul a ajuns in Romania inca din 2019
ADVERTISEMENT

Adrian Streinu Cercel a lansat o ipoteză care aruncă totul în aer în contextul pandemiei de COVID-19! Medicul spune că este foarte posibil ca primele infecții cu coronavirus să fi apărut în România încă de anul trecut.

Adrian Streinu Cercel, ipoteza care aruncă totul în aer!

De altfel, între timp OMS a solicitat retestarea pneumoniilor suspecte de la finele anului 2019 deoarce s-ar putea descoperi cazuri timpurii de COVID-19.

ADVERTISEMENT

“Cu siguranță am avut și noi, că nu suntem pe altă planetă. Când vorbim despre circulația unui nou virus, și dacă vă uitați ce s-a întâmplat în pandemia din 2009, practic atunci noi am plecat cu circulația virusului din 2008, decembrie, și am ajuns ca în august, să avem infecții cu acel virus gripal”, a declarat Streinu-Cercel.

Coronavirusul a ajuns în România încă din 2019

”Când mor cu sutele pe zi, e gravă, foarte gravă. Noi ne uităm la Germania. Germania spus foarte clar: vă relaxaţi o să avem o problemă.

ADVERTISEMENT

Şi a spus-o chiar persoana cancelarului Angela Merkel. Nu este de joacă cu epidemia. Cine se joacă cu epidemiile cum i se năzare să îşi ia gândul pentru că microorganismele învaţă obiceiurile proaste inclusiv de la oameni”, a mai explicat Cercel

”Vrem să relansăm economia, lăsăm distracţia de-o parte. Asta înseamnă că ne ducem la serviciu, ne întoarcem de la serviciu şi stăm în casă cum am stat şi până acum.

ADVERTISEMENT

Asta e o variantă. Vrem să dăm mai multe libertăţi? Da! Orice libertate ai dat-o, ai dus un risc în plus de transmitere a virusului în populaţie.

Ca atare, cei care vor decide vor trebui să fie foarte atenţi la aceste elemente. Dacă noi avem o rată de mortalitate mică (…) nu trebuie să o ducem mai departe”, a mai spus medicul

ADVERTISEMENT

”Dacă vrem să amânăm un vârf 2, pentru că el va veni oricum (…) trebuie să fim suficient de inteligenţi şi ei aplecaţi asupra problemei să menţinem măsurile de distanţare socială: ne ducem şi ne spălăm pe mâini, ne spălăm pe faţă când ajungem acasă, facem toate aceste lucruri ca lumea, purtăm masca acoperind şi nasul şi gura”, a mai afirmat profesorul Cercel.

 

ADVERTISEMENT