News

Adrian Streinu-Cercel: „Pandemia nu se termină cu valul 4 şi urmează cel puţin încă două valuri”

Adrian Streinu-Cercel, avertisment sumbru în ceea ce privește pandemia. Ce a declarat acesta.
23.08.2021 | 08:56
Adrian StreinuCercel Pandemia nu se termina cu valul 4 si urmeaza cel putin inca doua valuri
ADVERTISEMENT

Profesorul Adrian Streinu-Cercel este foarte negativist în ceea ce privește evoluția pandemiei. Preşedintele Comisiei de Sănătate de la Senat a transmis că țara noastră se află deja în valul patru al pandemiei.

Adrian Streinu-Cercel: „Al patrulea val este în faţa noastră”

Conform acestuia, pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat. Mai mult decât atât, țara noastră urmează să se confrunte cu mai multe valuri.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește valul patru al pandemiei, specialistul a precizat că el este deja aici, lucru care este demonstrat de ceea ce se întâmplă în spitale, la secțiile de Terapie Internsivă.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a explicat că 5% dintre cazurile care sunt înregistrate ajung la ATI, iar acesta a sugerat chiar că numărul de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus ar fi mai mare decât s-ar crede.

ADVERTISEMENT

„Al patrulea val este în faţa noastră. Faptul că Terapie Intensivă au început să se adune pacienţii denotă clar acest lucru.

Practic, pacienţii care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe şi dacă facem calculul înapoi, o să vedeţi câte cazuri sunt în realitate”, a spus  Adrian Streinu-Cercel.

ADVERTISEMENT

Pandemia este departe de a se fi terminat, spune Adrian Streinu-Cercel

De asemenea, preşedintele Comisiei de Sănătate de la Senat a mai transmis și un mesaj deloc pozitiv cu privire la pandemie și la evoluția acesteia în țara noastră.

Valul patru nu va fi singurul care va izbucni, iar după el vor mai avea loc încă două, cel puțin, conform declarațiilor specialistului. Acesta a spus că noile valuri vor aduce și noi mutații.

ADVERTISEMENT

Astfel, virusul se va transforma din nou și din nou, pe măsură ce tot mai multe persoane se îmbolnăvesc. Trebuie să ne așteptăm, așadar, la noi variante ale coronavirusului.

“Trebuie să fim cât se poate de conştienţi că pandemia nu se termină cu valul 4 şi urmează încă cel puţin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante. (…)

Virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri”, a spus Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3.

Specialistul a spus că vaccinarea este singura soluție de a ne proteja și i-a îndemnat pe oameni să se imunizeze.

ADVERTISEMENT