News

Adrian Streinu-Cercel, pus la zid de un europarlamentar: ”Să-l informeze cineva că Ceaușescu nu mai e în viață”. Video

22.04.2020 | 09:54
Adrian StreinuCercel pus la zid de un europarlamentar Sal informeze cineva ca Ceausescu nu mai e in viata Video
ADVERTISEMENT

Directorul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a fost pus la zid de un europarlamentar pe tema carantinării bătrânilor pe timpul pandemiei de coronavirus.

Adrian Streinu-Cercel, pus la zid de un europarlamentar

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a lansat un atac extrem de dur la adresa medicului Adrian Streinu-Cercel, după ce acesta a cerut ca oamenii peste 65 de ani să fie mutați în carantină mai multe luni.

ADVERTISEMENT

”Pe domnul profesor Cercel trebuie să-l informeze cineva că Ceaușescu nu mai e în viață. Poate într-o dictatură asemenea soluții ar fi putut fi impuse fără nicio emoție”, a scris Tomac pe contul de Facebook.

Fără “Planul Cercel”

Pe domnul profesor Cercel trebuie să-l informeze cineva că Ceaușescu nu mai e în viață. Poate într-o dictatură asemenea soluții ar fi putut fi impuse fără nicio emoție. În această perioadă, zeci de milioane de români sunt profund afectați de ce trăim zi de zi, dar și de ce urmări groaznice va produce acest dezastru creat de coronavirus. Este esențial ca cei care gestionează criza de sănătate publică să comunice în spațiul public doar chestiuni care ne ajută – pentru că aceste erori de comunicare sunt insuportabile. Avem nevoie de măști, ba nu avem nevoie, avem nevoie de dezinfectat, ba nu avem nevoie, virusul este mai slab decât gripa obișnuită, ba nu, virusul este un pericol și trebuie să-i izolam pe cei în vârstă pentru o perioadă lungă de timp. Vrem claritate și analize cât mai corecte, nu păreri sau absurdități.

Posted by Eugen Tomac on Tuesday, April 21, 2020

Europarlamentarul consideră că aceste erori de comunicare sunt insuportabile și le cere autorităților să iasă în spațiul public și să anunțe doar lucruri care pot ajuta populația în această perioadă dificilă.

ADVERTISEMENT

Autoritățile, răspunsuri dure la planul lui Streinu-Cercel

”Avem nevoie de măști, ba nu avem nevoie, avem nevoie de dezinfectat, ba nu avem nevoie, virusul este mai slab decât gripa obișnuită, ba nu, virusul este un pericol și trebuie să-i izolam pe cei în vârstă pentru o perioadă lungă de timp”, mai scrie liderul PMP.

În finalul postării, Eugen Tomac le-a cerut celor care gestionează criza de sănătate publică să ofere claritate și analize cât mai corecte, nu păreri sau absurdități.

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel pregătise mai multe ”măsuri” după ridicarea stării de urgență, printre acestea și aceea ca oamenii peste 65 de ani să fie mutați în carantină pentru mai multe luni.

Această măsură a medicului a fost imediat desființată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a afirmat că o astfel de decizie nu există în planul autorităților și a precizat că oamenii de știință vin cu multe propuneri.

Președintele Klaus Iohannis a asigurat și el persoanele în vârstă că este exclusă izolarea acestora în centre speciale, spunând că o asemenea măsură ar fi aberantă și totalitară. Apoi, premierul Ludovic Orban l-a atacat dur pe profesorul Adrian Streinu-Cercel, pe care l-a făcut iresponsabil.