News

Adrian Streinu-Cercel trage un semnal de alarmă: ”Mă aștept ca în următoarele 5-10 zile să avem o problemă cu infecțiile acute și potențial severe”

18.04.2020 | 15:38
Adrian StreinuCercel trage un semnal de alarma Ma astept ca in urmatoarele 510 zile sa avem o problema cu infectiile acute si potential severe
ADVERTISEMENT

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, trage un semnal de alarmă după aglomerările din piețe și magazine din ultimele zile.

Adrian Streinu-Cercel trage un semnal de alarmă

”Avem o pantă ascendentă, care este panta îmbolnăvirilor și, din păcate, din cauza aglomerărilor care au fost zilele astea, mă aștept ca în următoarele 5-10 zile să avem o problemă cu infecțiile acute, de data asta, și potențial severe”, este semnalul de alarmă tras de Adrian Streinu-Cercel.

ADVERTISEMENT

Medicul i-a rugat pe oameni să stea acasă cu ocazia sărbătorilor de Paște, să evite să meargă în vizită la cei mai în vârstă, deoarece acum este momentul în care se pot produce cele mai multe îmbolnăviri.

”Mă uit stupefiat la faptul că, în continuare, lumea nu poartă mască pe drum. Iar atunci când e purtată, masca nu e purtată cum trebuie, ci e purtată sub nas sau protejează doar bărbia”, a declarat Streinu-Cercel la B1.

ADVERTISEMENT

”Este o falsă problemă asta cu testarea, România a luat un start foarte bun”

Directorul de la Matei Balș a explicat că virusul pătrunde cel mai ușor prin nas. El a explicat că masca are o bandă metalică ce trebuie să fie deasupra nasului și în momentul în care este aplicată, trebuie amprentată acea bandă metalică pentru a lua conturul feței.

Adrian Streinu-Cercel a mai precizat că România a luat un start foarte bun în pandemia de COVID-19, iar ”testările s-au făcut exact așa cum trebuiau să se facă” în țara noastră.

ADVERTISEMENT

”În România se testează. De exemplu, numai vineri s-au testat peste 7.000 de probe, deci este o falsă problemă asta cu testarea. România a luat un start foarte bun. Testările s-au făcut exact așa cum trebuiau să se facă, adică etapizat”, a spus el.

”Infecțiile la cadrele medicale cresc peste tot în lume și s-a dovedit că aceste echipamente nu sunt așa de faimoase precum se credea că sunt. Trebuie să se termine cu chestia asta că se îmbolnăvesc cadrele medicale”, a mai afirmat medicul.

ADVERTISEMENT

Streinu-Cercel consideră că ar trebui să fim mulțumiți dacă acele cadre medicale care sunt asimptomatice vor intra în continuare să-și facă treaba, pentru că avem nevoie de ele.

ADVERTISEMENT