Sporturi

Adrian Ungur și-a anunțat retragerea din echipa de Cupa Davis: “Regret că nu am câștigat ultimul meci”

16.09.2018 | 20:33
Adrian Ungur sia anuntat retragerea din echipa de Cupa Davis Regret ca nu am castigat ultimul meci

Adrian Ungur, 33 de ani, a pierdut ambele meciuri din confruntarea cu Polonia, în care echipa de Cupa Davis a cedat în cele din urmă, scor 2-3. Astăzi, acesta a fost învins de Kamil Majchrzak, scor 3-6, 2-6, după ce ieri a fost depășit de Hubert Hurkacz, tot în minimum de seturi. Imediat după confruntarea de la Cluj, Ungur și-a anunțat retragerea din echipa de Cupa Davis a României.

“N-am reuşit să câştig acest meci, care a fost ultimul al meu în Cupa Davis, şi regret că nu s-a întâmplat tocmai din acest motiv. Am avut o grămadă de şanse să fac break-uri, mai ales în primul set, dar nu le-am fructificat. A fost ceva senzaţional pentru mine să îmi reprezint ţara. Au trecut deja opt-nouă ani şi îmi amintesc că totdeauna abia aşteptam să vină meciurile de Cupa Davis.

Îmi pare rău că s-a terminat, dar după o vârstă trebuie să ne dăm deoparte. Le mulţumesc colegilor, căpitanului Gabriel Trifu şi specr ca cei care vor veni din urmă să se ridice şi ei. Ultimul turneu din carieră va fi challengerul de la Sibiu, fizicul nu mă mai susţine şi chiar dacă am fi câştigat astăzi nu mi-aş fi schimbat decizia care e luată cu mult timp în urmă”, a declarat Adrian Ungur, pentru News.ro, după înfrângerea cu Majchrzak.

Adrian Ungur, prins pe picior greșit la această fază, se retrage din echipa de Cupa Davis
Adrian Ungur, 33 de ani, se retrage din echipa de Cupa Davis a României

Adrian Ungur se retrage din echipa de Cupa Davis. Puține variante pentru Trifu în 2019

Fost jucător de top 100 ATP, ajuns între timp pe 674, Adrian Ungur este, totuși, o pierdere importantă pentru echipa României, în special pentru experiența sa. În plus, o mare problemă pentru Gabriel Trifu este că va avea foarte puține opțiuni pentru a alege al doilea jucător de simplu, pentru a aduna puncte alături de Marius Copil. Dragoș Dima, 26 de ani, locul 394 ATP este al doilea cel mai bine clasat jucător al României la simplu.

Bogdan Ionuț Apostol, 22 de ani, locul 609, este de asemenea o variantă. El chiar a fost în lot și chiar o variantă pentru a juca decisivul contra Poloniei de duminică. Nicolae Frunză, 20 de ani, locul 770, și Bogdan Borza, 21 de ani, locul 787, ar fi alte variante pentru Gabriel Trifu pentru meciurile din 2019. România va juca în grupa a doua euro/africană.