Sport

Adrian Ursea explică de ce a refuzat să rămână secund la Nice: ”Am prins gustul de a fi numărul 1”

OGC Nice a decis să înceteze colaborarea cu Adrian Ursea, iar antrenorul român a refuzat să mai rămână la club în altă poziție.
28.05.2021 | 15:30
Adrian Ursea explica de ce a refuzat sa ramana secund la Nice Am prins gustul de a fi numarul 1
ADVERTISEMENT

La începutul lunii noiembrie, Adrian Ursea revenea la formația franceză ca antrenor secund al lui Patrick Vieira, după ce petrescuse doi ani la Nice ca asistentul lui Lucien Favre.

După nici doar o lună Nice s-a despărțit de fostul mare internațional francez și spre marea surpriză a tuturor românul a fost numit principal.

ADVERTISEMENT

Nice ar fi vrut ca Adrian Ursea să rămână în staff-ul viitorului antrenor

La finalul sezonului din Ligue 1, oficialii clubului OGC Nice au anunțat oficial că Adrian Ursea nu mai continua ca antrenor principal, dar au încercat să-l păstreze în staff-ul viitorului tehnician, însă românul nu a acceptat această propunere.

”Cu siguranţă viitorul antrenor de la Nice va avea staff-ul său. În plus, eu am prins gustul de a fi numărul 1. Am o anumită vârstă şi vreau să trăiesc această experienţă.

ADVERTISEMENT

Vreau să particip la mercato pentru a construi un grup, făcând pregătirile dinainte de startul sezonului şi având timp să îmi împărtăşesc ideile. Sunt pregătit”, a declarat românul într-un interviu pentru L’Equipe.

Românul crede că ar fi rămas dacă ducea echipa în cupele europene

Întrebat dacă a sperat că va rămâne la Nice, Adrian Ursea a răspuns că încă mai speră acest lucru dar lucrurile sunt destul de clare în ceea ce privește viitorul său alături de formația de pe Coasta de Azur.

ADVERTISEMENT

”Încă sper, dar lucrurile erau clare de la început. Poate dacă reuşeam să duc echipa pe un loc de cupe europene… Dar nu am o baghetă magică. Miracolele nu există.

De când am văzut cum stau lucrurile în clasament, a fost clar. Nu am nimic de revendicat, dar sunt mândru de felul în care echipa a ieşit din situaţia dificilă în care se afla”, a spus Ursea.

ADVERTISEMENT

Ursea are oferte din mai multe campionate

Tehnicianul român a precizat că postul de antrenor principal la Lausanne a reprezentat una dintre oportunităţile care i s-au prezentat: ”Însă am ales căi diferite. Am contacte cu cluburi, atât din Franţa cât şi din străinătate”.

Adrian Ursea, în vârstă de 53 de ani, a reuşit să o menţină pe Nice departe de locurile care duc în Ligue 2 şi a terminat campionatul pe poziţia a noua, cu 52 de puncte. El a fost la 27 de meciuri pe banca formaţiei franceze, câştigând 10, remizând de cinci ori şi pierzând 12 partide.

Presa franceză a publicat acum două luni situaţia salariilor pe sezonul 2020/2021 ale antrenorilor din Ligue 1, conform căreia Adrian Ursea ocupă locul 15, el încasând 420.000 de euro la OGC Nice.

ADVERTISEMENT