Fotbal international

Adrian Ursea, la un pas să încurce PSG: „Pentru Neymar și Di Maria plătesc bilet”

13.02.2021 | 21:42
Adrian Ursea la un pas sa incurce PSG Pentru Neymar si Di Maria platesc bilet
ADVERTISEMENT

Tehnicianul lui Nice, Adrian Ursea, a fost aproape să își conducă echipa către un rezultat excelent pe terenul campioanei PSG. Finalista UCL din 2020 a marcat golul victoriei în minutul 76.

Oamenii tehnicianului român nu au avut o prestație slabă, iar Ursea a câștigat aprecierile presei din Franța, care consideră că antrenorul a câștigat încrederea conducerii lui Nice.

ADVERTISEMENT

Și Ursea s-a declarat mulțumit de modul în care s-a prezentat echipa sa contra vedetelor lui Mauricio Pochettino și a mărturisit că este convins de faptul că doar micile detalii au făcut diferența.

Adrian Ursea, la un pas să încurce PSG. A fost 1-1 până în minutul 76

Formația lui Mauricio Pochettino a vrut să revină pe primul loc în Ligue 1, chiar dacă doar pentru câteva ore, așa că a apelat la toate superstarurile disponibile, în tentativa de a o învinge pe Nice. Aflată într-o formă slabă, formația lui Ursea era, oricum, capabilă de surprize.

ADVERTISEMENT

Argentinianul care a ajuns în 2019 până în finala Ligii Campionilor cu Tottenham i-a folosit din primul minut pe Navas, Marquinhos, Draxler, Kean, Icardi sau Mbappe. Au lipsit Di Maria și Neymar, accidentați, dar primul 11 al lui PSG a fost, oricum, unul extrem de puternic.

Astfel, nu a fost de mirare că parizienii au deschis scorul prin Julian Draxler în minutul 22. Surprinzătoare a fost, în schimb, replica echipei lui Adrian Ursea, care a egalat prin Rony Lopes în minutul 50 și a reușit chiar să domine partida din punct de vedere al șuturilor pe poartă.

ADVERTISEMENT

55% – 45% a fost raportul posesiei, iar în ceea ce privește șuturile pe poartă raportul a fost favorabil oaspeților. Nice a tras de 5 ori pe spațiul porții lui Navas, în timp ce PSG a prins poarta doar la golurile lui Draxler și Kean. Astfel, tehnicianul român a ajuns la concluzia că detaliile au făcut diferența în această partidă.

Adrian Ursea și-a recunoscut și simpatia față de echipa lui Pochettino și a punctat că este foarte posibil ca gruparea din capitala Franței să fi fost cu gândul la turul optimilor Ligii Campionilor, acolo unde va juca împotriva celor de la FC Barcelona la mijlocul săptămânii.

ADVERTISEMENT

„PSG era deja cu gândul la meciul cu FC Barcelona. Îmi place echipa lor foarte mult și e dezamăgitor că nici Di Maria și nici Neymar nu vor putea juca în meciul din Liga Campionilor. Eu vreau să văd astfel de fotbaliști, pentru acest gen de jucători plătesc bilet.

Meritam astăzi să plecăm cu măcar un punct de la Paris. Detaliile fac diferența în fotbal, iar astăzi noi ar fi trebuit să fim mult mai inteligenți. În orice caz, am câștigat mult la capitolul încredere”, a spus Ursea după meci.

Reacția presei din Hexagon: „Nice a fost mai bună în multe momente”

Jurnaliștii din Franța au fost plăcut surprinși de modul în care s-au prezentat oamenii lui Ursea la meciul cu vedetele de pe Parc des Princes și l-au lăudat pe antrenorul român, căruia îi prevăd un viitor interesant la Nice.

„PSG a fost extrem de eficientă în meciul cu Nice. Trupa din Paris s-a impus la capătul unui meci în care adversara lor a fost mai bună în multe momente. Această partidă este un moment promițător pentru conducerea lui Ursea”, au scris cei de la Get French Football News.

ADVERTISEMENT
Tags: