Sport

Adrian Vasile a stabilit obiectivul României la Campionatul Mondial de handbal feminin. Cine e noul căpitan al „tricolorelor”

„Tricolorele” și-au propus să obțină calificarea în Grupele Principale. Este primul Campionat Mondial din ultimul deceniu la care participă fără Cristina Neagu.
30.11.2021 | 20:36
Adrian Vasile a stabilit obiectivul Romaniei la Campionatul Mondial de handbal feminin Cine e noul capitan al tricolorelor
ADVERTISEMENT

În absența liderului din ultimii zece ani, Cristina Neagu, echipa națională de handbal feminin a României nici nu îndrăznește să viseze la o medalie în ediția din această iarnă a Campionatului Mondial. „Minimum de meciuri trebuie să fie şase”, anunță selecționerul Adrian Vasile, cu mențiunea că o eventuală prezență în faza sferturilor ar face ca „tricolorele” să se autodepășească.

Meciul de debut – cel cu selecționata Iranului – va avea loc vineri, 3 decembrie, la ora 19:00. Din Grupa C mai fac parte Kazahstan, dar și principala favorită, Norvegia. Pentru prima dată în istorie, la turneul final vor lua parte 32 de echipe.

ADVERTISEMENT

Obiectivul României la Campionatul Mondial de handbal feminin: calificarea în Grupele Principale

Este o grupă în care avem Iranul, o echipă care vine pentru prima dată la un Campionat Mondial . Avem Kazahstan, o echipă care poate pune probleme dacă nu eşti cu totul în meci. Dacă nu te respecţi cu totul…

Şi cred a făcut asta inclusiv la Mondialul din Japonia, atunci când şi România, şi Muntenegru erau în grupa cu Kazakstan. Și avem o Norvegie care este una din acele două echipe care în ultimii zece ani de zile e intr-o luptă non-stop pentru medalii, o echipă cu adevărat plină de campioane, dar este echipă pe care toată lumea vrea să o bată.

ADVERTISEMENT

Dorinţa mea este evidentă. Minimum de meciuri trebuie să fie şase. Dorinţa mea e ca tot ceea ce facem e să avem un vis şi atunci visul nostru o să fie, să zicem meciul cu numărul şapte. Pentru că la jocul şapte, dacă ajungem acolo, înseamnă că ne-am autodepăşit.

În drumul către acest joc şapte avem trei echipe non-europene şi avem trei echipe europene din elita handbalului mondial, Suedia, Norvegia şi Olanda. Atunci pentru mine astea sunt nişte teste foarte importante, care să ne arate unde suntem în acest moment.

ADVERTISEMENT

Trebuie să înţelegem cum trebuie să lucrăm încât să repetăm o evoluţie foarte bună şi rezultate foarte bune, pentru că trebuie să ne influenţăm prezentul, dar şi viitorul”, a declarat Adrian Vasile pentru Telekom Sport.

Crina Pintea, noul căpitan al „tricolorelor”: „Este acel lucru măreț”

Întrucât Cristina Neagu și-a anunțat, temporar, retragerea de la echipa națională, din dorința de a se odihni după un an dificil, în care a fost măcinată de accidentări, banderola de căpitan îi va reveni Crinei Pintea. O alegere care, în opinia selecționerului, se va dovedi extrem de inspirată.

ADVERTISEMENT

Să ai tricoul echipei naţionale pe tine şi să scrie România pe spate şi să ai banderola de căpitan pe mână este şi o responsabilitate, dar este şi o mare onoare. Este acel lucru măreţ. Crina este un om care a reuşit şi reuşeşte în handbal prin muncă şi prin capacitatea ei de a munci şi prin tăria ei mentală. Este acum căpitanul echipei naţionale.

Cristina este şi ea alături de noi inclusiv în această perioadă de pregătire. A venit la sală şi ne ţine pumnii. Este alături de noi cu totul. Cred că puterea unui grup este cel mai important lucru.

Puterea unui grup care se sacrifică pentru cea din stânga sau din dreapta ei. Îmi doresc foarte mult să ajungem în acel moment. Pentru asta luptăm, pentru asta muncim şi pentru bucuria pe care ne dorim să o facem românilor”, a explicat Adrian Vasile.

ADVERTISEMENT