Sport

Adrian Vasile, pregătit să preia naționala de handbal feminin: ”Vreau să schimb sistemul defensiv”

13.01.2021 | 09:28
Adrian Vasile, pregătit să preia naționala de handbal feminin: ”Vreau să schimb sistemul defensiv”
Antrenorul formației CSM București, Adrian Vasile, este pregătit să preia echipa națională de handbal feminin a României și a anunțat deja care vor fi primele schimbări pe care le va face. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Antrenorul formației CSM București, Adrian Vasile, este pregătit să preia echipa națională de handbal feminin a României și a anunțat deja care vor fi primele schimbări pe care le va face.

FANATIK a anunțat în exclusivitate că tehnicianul și-ar fi dat acordul de principiu să vină și la prima reprezentativă, după ce mandatul lui Bogdan Burcea s-a încheiat la finalul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Adi Vasile îl vrea în staff și pe suedezul Per Johansson, antrenorul celor de la Rostov. Cei doi au colaborat la naționala Muntenegrului în ultimii trei ani și la CSM București.

Schimbările pe care vrea să le facă Adrian Vasile la naționala de handbal feminin

Întrebat care sunt primele trei lucruri pe care ar dori să le pună în aplicare la naționala de handbal feminin înaintea turneului preolimpic, Adrian Vasile a vorbit despre sistemul defensiv și spiritul de sacrificiu.

ADVERTISEMENT

”Vreau să schimb sistemul defensiv, răspunsul nostru defensiv împotriva celor mai importate acţiuni şi jucătoare ale echipelor Norvegiei şi Muntenegrului şi, ceea ce este cel mai important într-o echipă, spiritul, relaţia dintre oameni, inclusiv spiritul de sacrificiu”, a declarat tehnicianul la Digi Sport.

”O să fac tot ce pot, sunt un antrenor tânăr, sunt un bărbat tânăr, am foarte multă energie, foarte multă pasiune şi mă dedic foarte mult în tot ceea ce fac. Le promit tuturor că voi face tot ce depinde de mine şi de staff-ul meu şi de echipă ca să ne îndeplinim obiectivul”, a mai spus Adi Vasile.

FANATIK a luat legătura cu Per Johansson, actualmente antrenor la Rostov Don, care a fost bucuros când a aflat că Adi Vasile este foarte aproape de a deveni selecţioner, fiind însă rezervat în momentul în care a fost întrebat de o eventuală revenire în handbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Primul test crucial pentru Adi Vasile la echipa naţională va fi turneul preolimpic din luna martie. România are obiectiv să meargă la Jocurile Olimpice, ce vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august. Pentru asta trebuie să încheie între primele două în grupa cu Norvegia, Muntenegru şi Kazahstan.

Campionatul Mondial va avea loc între 2 şi 19 decembrie, în Spania, iar calificarea se dispută în dublă manşă eliminatorie cu adversare venite din prima fază a calificărilor. Meciurile sunt programate în aprilie, la nici o lună de la disputarea turneului preolimpic.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE