Sport

Adrian Vasile, secundul Muntenegrului, înainte de turneul preolimpic: ”Nu îmi doream România ca adversar”

04.01.2020 | 20:30
Adrian Vasile secundul Muntenegrului inainte de turneul preolimpic Nu imi doream Romania ca adversar
ADVERTISEMENT

Adrian Vasile, antrenorul handbalistelor de la CSM București și secundul naționalei Muntenegrului, va înfrunta din nou România într-o competiție importantă. În martie, cele două naționale se înfruntă, la Podgorica, în turneul preolimpic.

Adrian Vasile, înainte de turneul preolimpic: ”Nu îmi doream România ca adversar”

România s-a clasat pe locul 12 la Campionatul Mondial de handbal din Japonia. “Tricolorele” au reușit o victorie uriașă cu Ungaria care le-a permis să se califice în grupele principale, însă acolo au dezamăgit, fiind învinse la scor de Rusia, Suedia şi Japonia.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, echipa lui Ryde este în grupele pentru Jocurile Olimpice datorită locului 4 obținut la Euro 2018. Aici, în fața lui Neagu & compania va sta și Muntenegru, echipa unde îl găsim pe bancă pe Adrian Vasile.

Adi Vasile nu este doar antrenorul lui CSM București, vicecampioana României. Antrenorul de 37 de ani este şi secundul lui Per Johansson la naţionala feminină a Muntenegrului, viitoarea adversară a României din turneul preolimpic

ADVERTISEMENT

Înainte de acest meci, Vasile a declarat că singurul adversar pe care nu şi l-ar fi dorit în drumul către Tokyo era naționala României.

”Să fiu foarte sincer, mi-aş fi dorit să nu fie România în acel turneu, dar până la urmă aşa a picat. O să fie foarte greu de gestionat.

ADVERTISEMENT

O să am experiența meciului de la Campionatul Mondial. Tot ce îmi doresc, şi asta le-am spus şi lor, este să facem cumva să mergem împreună la Jocurile Olimpice”, a spus Vasile pentru Telekomsport.

România, misiune dificilă pentru a ajunge la Tokyo 2020

România va avea o misiune foarte grea în grupele de calificare pentru Olimpiadă. Neagu şi colegele sale trebuie să obțină unul din primele două locuri cu Muntenegru, Norvegia şi Coreea de Nord. Turneul va avea loc între 20 şi 22 martie.

ADVERTISEMENT

Programul României în grupa pentru Jocurile Olimpice: 

  • 20 martie: România – Coreea de Nord
  • 21 martie: România – Norvegia
  • 22 martie: România – Muntenegru

România a pierdut organizarea turneului preolimpic după ce Federaţia Internaţională de Handbal a decis ca Muntenegru să fie organizatoarea grupei din care mai fac parte România, Norvegia şi Coreea de Nord

ADVERTISEMENT