News

Cine este Adrian Zuckerman, cel care este nominalizat să ajungă noul ambasador SUA în România

20.06.2019 | 12:04
Cine este Adrian Zuckerman cel care este nominalizat sa ajunga noul ambasador SUA in Romania

Adrian Zuckerman va fi audiat astăzi, la Washington, la ora locală 9:45, de către Comitetul pentru Relații Externe din Senatul american, după ce a fost nominalizat de președintele Donald Trump pentru postul de ambasador al Statelor Unite ale Americii în România. Acesta a fost nominalizat de Trump la sfârșitul lunii iulie 2018, dar din motive procedurale procesul a fost reluat abia în ianuarie 2019, când congresul american a început o nouă sesiune, ca urmare a alegerilor de la jumătatea mandatului parlamentar care au avot loc în noiembrie 2018.

Adrian Zuckerman, propus ambasador SUA la București, a plecat din România la 10 ani

Site-ul Casei Albe îi face și o mică descriere lui Adrian Zuckerman. Acesta a emigrat din România în Statele Unite ale Americii alături de părinții săi la vârstă de 10 ani și încă vorbește fluent limba româniă. De profesie avocat, Zuckerman a fost admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Viitorul posibil ambasador al SUA în România a fost copreşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York. Zuckerman a mai fost și judecător în cadrul Real Estate Board – New York.

Adrian Zuckerman îl va înlocui pe Hans Klemm în funcția de ambasador SUA în România *foto: Linkedin
Adrian Zuckerman îl va înlocui pe Hans Klemm în funcția de ambasador SUA în România *foto: Linkedin

Adrian Zuckerman în înlocuiește pe Hans Klemm în funcția de ambasador SUA în România

Adrian Zuckerman este și foarte activ în domeniul filantropic și educațional. El este membru în board-ul Kids Corp şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York. Are diplomă preuniversitară de la Massachusetts Institute of Technology şi a obţinut diploma în drept la New York Law School.

Adrian Zuckerman ar urma să îi ia locul lui Hans G Klemm, cel care a fost numit de fostul președinte al SUA, Barack Obama, drept ambasador la București. Klemm a avut o prezență foarte apreciată în țara noastră și a susținut mereu justiția și statul de drept.