Fotbal international

Adriano Galliani dezvăluie meciul pe care nu-l va uita niciodată: „AC Milan – Steaua București”

25.11.2019 | 19:16
Adriano Galliani dezvaluie meciul pe care nul va uita niciodata AC Milan  Steaua Bucuresti
ADVERTISEMENT

Adriano Galliani, fostul director executiv de la AC Milan, a vorbit despre meciul pe care nu îl va putea uita niciodată. Finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, când Milanul a învins Steaua cu 4-0 pe Camp Nou, rămâne vie în memoria lui Galliani, reușind atunci să câștige primul trofeu continental din cariera de conducător al „rosso-nerilor”.

Adriano Galliani, despre meciul pe care nu-l va uita niciodată

Câștigătoare a trofeului cu trei ani în urmă, Cu Gică Hagi, Victor Pițurcă sau Marius Lăcătuș pe teren, Steaua a fost bătută fără drept de apel, scor 4-0, de AC Milan, meci despre care Galliani a declarat la televiziune din Italia că nu-l poate uita niciodată, fiind primul trofeu al Ligii Campionilor cucerit ca oficial al „rosso-nerilor”.

ADVERTISEMENT

Este ca prima dragoste, nu o poţi uita niciodată. Şi primul trofeul al Ligii Campionilor nu poate fi uitat. AC Milan – Steaua Bucureşti, în Barcelona, cu stadionul prin de fani rosso-neri, deoarece fanii români nu aveau voie să părăsească ţara.

Îmi amintesc de oamenii nebuni, entuziasmaţi. Când ne îndreptam spre stadionul, erau mii de fani pe străzi şi Ariggo Sachi ne-a întrebat ‘Dacă nu vom câştiga, ce le vom spune acestor oameni’?”, a declarat Adriano Galliani.

ADVERTISEMENT

Co-autorul uneia dintre cele mai bune echipe din istoria fotbalului

Adriano Galliani a fost la sfârșitul anilor ’80 co-autorul uneia dintre cele mai bune echipe din istoria fotbalului. Alături de Silvio Berlusconi, Galliani a creat o formație ce aduna nume precum Marco van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Carlo Ancelotti, Franco Baresi sau Paolo Maldini.

După finala câștigată împotriva Stelei, Galliani a mai adus, din postura de conducător, alte patru trofee ale Ligii Campionilor pe San Siro. Prima a fost chiar anul următor, în 1990, după 1-0 în ultimul act cu Benfica. AC Milan a mai triumfat în cea mai importantă competiție intercluburi, cu Galliani în staff-ul administrativ, în 1994, 2003 și 2007.

ADVERTISEMENT

Primul „11” al celor două echipe implicate în finala Cupei Campionilor Europeni din 1989:

Steaua București: Lung – Petrescu, Ungureanu, Bumbescu, Iovan – Rotariu, Hagi, T. Stoica, Minea – Pițurcă, Lăcătuș

AC Milan: Galli – Tasotti, Baresi, Costacurta, Maldini – Colombo, Rijkaard, Ancelotti, Donadoni – Gullit, van Basten

ADVERTISEMENT