Fotbal international

Adrien Rabiot a câștigat litigiul cu PSG. Comisia a decis că fostul său club l-a pedepsit neregulamentar pe mijlocaș

Autor: Andrei Șchiopu | 10.09.2019 | 14:15
Adrien Rabiot a câștigat litigiul cu PSG. Comisia a decis că fostul său club l-a pedepsit neregulamentar pe mijlocaș
Adrien Rabiot în tricoul lui Juventus Torino. Sursă foto: hepta.ro

Adrien Rabiot, mijlocașul lui Juventus, a câștigat litigiul cu PSG, fosta lui echipă, care l-a acuzat pentru că i-a dat un like lui Patrice Evra pe rețelele de socializare, la o postare în care se bucura de eliminarea campioanei Franței din Champions League. Comisia Ligii Profesioniste de Fotbal din Franța i-a dat dreptate mijlocașului, însă fostul său club va putea face recurs la decizie.

Victoria lui Adrien Rabiot în fața fostului său club, PSG

Comisia Ligii Profesioniste de Fotbal din Franța a decis că sancțiunea aplicată de PSG lui Adrien Rabiot a fost neregulamentară. Episodul nefericit s-a derulat într-un moment în care mijlocașul francez era certat cu șefii clubului pentru că refuza să-și prelungească înțelegerea cu ei și cerea o sumă mai mare. Imediat după eliminarea lui PSG din Champions League în fața lui Manchester United, Rabiot a apreciat o postare a lui Patrice Evra de pe rețelele de socializare, în care se bucura de victoria fostei sale echipe.

Like-ul de la postarea respectivă i-a înfuriat pe șefii clubului, care i-au dat o amendă și nu l-au mai lăsat să joace. Până la urmă, mijlocașul a ajuns la Juventus Torino în vară, liber de contract, formație pentru care a jucat deja un meci oficial, în debutul campionatului cu Parma. Mijlocașul a intrat în a doua repriză și a evoluat 27 de minute, fără rezultate notabile, însă echipa lui a câștigat cu 1-0.

  • 24 de ani a împlinit Adrien Rabiot pe 3 aprilie
Adrien Rabiot, pe vremea în care evolua pentru PSG. Sursă foto: hepta.ro
Adrien Rabiot, pe vremea în care evolua pentru PSG. Sursă foto: hepta.ro

A mai fost dorit și de Barcelona

Mijlocașul francez a mai fost dorit și de Barcelona, însă a ales să meargă la campioana Italiei. Rabiot a fost un produs 100% al lui PSG și trebuia să fie unul dintre liderii clubului în viitor, însă neînțelegerile dintre el și conducere au dus la „ruptura” dintre cele două părți. În toată cariera, Adrien Rabiot a jucat în 227 de meciuri pentru parizieni, pentru care a marcat de 24 de ori și a oferit 17 pase decisive.

Pentru naționala Franței, mijlocașul a jucat 6 meciuri, însă nu a înscris niciun gol. Mama lui Rabiot a fost supărată pe Didier Deschamps pentru că nu l-a convocat pe fiul ei la Campionatul Mondial din Rusia, turneu pe care Franța l-a câștigat.

  • 35.000.000 de euro este cota de piață a lui Adrien Rabiot, conform transfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!