News

Adunare religioasă în Galați. Peste 200 de oameni s-au rugat să învingă coronavirusul. Poliția s-a autosesizat. Video

30.07.2020 | 12:04
Adunare religioasa in Galati Peste 200 de oameni sau rugat sa invinga coronavirusul Politia sa autosesizat Video
ADVERTISEMENT

Peste 200 de oameni s-au adunat în curtea unui localnic din comuna Umbrărești din județul Galați pentru a se ruga în contextul pandemiei de coronavirus. Adunarea religioasă a fost risipită de oamenii legii care s-au autosesizat după ce mai mulți participanți au postat imagini și filmulețe în mediul online.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au împărțit amenzi în stânga și-n dreapta, oamenii legii deschizând o anchetă în acest caz pentru nerespectarea măsurilor și normelor de protecție impuse de autorități în perioada stării de alertă pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, după ce câteva persoane care au luat parte la adunare au filmat cu ajutorul telefoanelor mobile și au postat evenimentul pe conturile de socializare, în special pe Facebook.

Peste 200 de persoane au participat la o adunare religioasă, în Galați

Totalul sancțiunilor date de polițiști se ridică la valoarea de aproximativ 37.000 de lei. Totodată, reprezentanții Poliției Galați au transmis că organizatorul evenimentului din comuna gălățeană a primit o amendă care se ridică la suma de 15.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Alte 15 persoane au fost legitimate și amendate cu 2.500 de lei fiecare. Oamenii legii au deschis un dosar penal și fac cercetări în continuare pentru a-i identifica și pe ceilalți participanți care au luat parte la adunarea religioasă din județul Galați.

Inclusiv primarul comunei a luat parte la rugăciunea comună care a avut loc în curtea unui localnic. Edilul nu a oferit nicio declarație despre evenimentul la care a participat duminică, 27 iulie, alături de alte 200 de persoane.

ADVERTISEMENT

„După apariția imaginilor în spațiul public, polițiștii s-au autosesizat și au constat că, în curtea unui bărbat de 27 de ani, din comuna Umbrărești, ar fi avut loc o întrunire cu caracter religios, la care ar fi participat mai mult de 200 de persoane.

Întrucât s-a constatat încălcarea legislației în vigoare cu privire la interdicțiile de a organiza activități în spații deschise, polițiștii l-au sancționat pe organizatorul întrunirii cu o amendă de 15.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Alți 15 participanți, identificați până la acest moment, au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 2.500 de lei, fiecare. 

În continuare, polițiștii efectuează activități pentru identificarea și sancționarea tuturor celorlalți participanți la întrunire”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Galați, Gabriela Costin, relatează Viața Liberă.

ADVERTISEMENT