Sporturi

Adunarea Generală Extraordinară a FRT, reprogramată din lipsă de cvorum. George Cosac: “Este un adevărat complot şi boicot!”

12.04.2019 | 17:00
Adunarea Generală Extraordinară a FRT a fost reprogramată din lipsă de cvorum

Adunarea Generală Extraordinară a FRT a fost reprogramată din lipsă de cvorum! Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, vineri, că Adunarea Generală Extraordinară a forului nu s-a mai desfăşurat aşa cum era programată astăzi, 12 aprilie, deoarece nu s-a întocmit criteriul cu privire la cvorum. Adunarea Generală va fi reprogramată pentru o dată de acum în 13 până la 45 de zile.

Adunarea Generală Extraordinară a forului nu a mai avut loc

“Din păcate Ministerul Tineretului şi Sportului ne impune ca cvorumul să fie de 36 din 54, în condiţiile în care toată lumea tenisului ştie că sunt cel puţin opt cluburi care nu mai există de foarte mulţi ani. Între ele Progresul Bucureşti, Locomotiva Bucureşti… Dacă ministerul ar fi acceptat statutul federaţiei care precizează că în anumite condiţii aceste cluburi nu pot fi luate în calcul, atunci cu siguranţă am fi avut cvorum. Pentru că astăzi la intrare au semnat 33 de persoane, din păcate spre ruşinea uneia, care este chiar publică, a fugit tocmai ca să creeze o anumită problemă. Îmi pare rău pentru dânsul. Nu cred că trebuia să facă lucrul acesta pentru că nimeni nu semnează în fals la federaţie. Dacă am considera aşa cum sunt acele cluburi, desfiinţate, moarte, inexistente, cu siguranţă am avea cvorum şi am putea să ducem mai departe obiectivele federaţiei. Nu vreau să îi pronunţ numele, a invocat anumite probleme medicale”, a declarat Cosac.

Preşedintele FRT a afirmat că federaţia nu poate scoate cluburile desfiinţate dintre membri. “Cluburile ar fi trebuit să meargă să fie scoase din registrul federaţiilor de la tribunal. Noi sperăm ca cele care au boicotat astăzi această Adunare Generală să revină la intenţii mai bune şi împreună să ducem mai departe această federaţie. Astăzi, pentru că au fost 32 de membri prezenţi, deci mai mult decât 50%+1, majoritatea a hotărât să mai convocăm în termenul stabilit în statut încă o Adunare Generală Extraordinară. Deci între 13 şi 45 de zile vom mai avea o Adunare Generală Extraordinară. S-a hotărât o nouă Adunare Generală, ne vom întâlni în cadrul Comitetului Director să stabilim o nouă dată”, a explicat oficialul FRT.

Adunarea Generală Extraordinară a FRT a fost reprogramată din lipsă de cvorum

George Cosac speră într-o rezolvare rapidă a acestei situaţii

“Orice jucător de tenis, orice club, orice om de bună intenţie îşi dă seama că e nevoie de această finanţare de la MTS. Vom scoate în mass-media anumite discuţii între cei care boicotează federaţia, să vă daţi seama că este un adevărat complot şi boicot. Conducerea federaţiei române de tenis nu este remunerată. Ei boicotează activitatea tuturor şi nu îşi dau seama că orice performanţă a unui copil duce la o activitate mai bună şi la Baia Mare, şi la Vaslui, şi la Craiova, şi la Constanţa, peste tot. Practic este un interes naţional. De un an jumate nu avem niciun ban de la MTS, în aceste condiţii federaţia şi-a desfăşurat absolut toate programele, tot calendarul competiţional. Mergem mai departe cu tot boicotul şi cu toate ameninţările. Federaţia Română de Tenis a pierdut din finanţare în acest an şi jumătate undeva la două milioane de euro. Ca să nu mai punem prejudiciul de imagine. Ce se întâmplă astăzi este un lucru extrem de grav”, a mai spus Geroge Cosac.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri