Sport

Când se joacă Simona Halep – Danielle Collins în turul 2 la WTA Roma! Ora de start a confruntării

Simona Halep a avut o evoluție bună, dar inconstantă, la meciul de debut la WTA Roma cu Alize Cornet, însă în turul 2 o așteaptă un adversar cu mult mai greu.
10.05.2022 | 20:30
Cand se joaca Simona Halep  Danielle Collins in turul 2 la WTA Roma Ora de start a confruntarii
Danielle Collins, adversara Simonei Halep la WTA Roma 2022. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
10-05-2022
17:30

Când se joacă Simona Halep - Danielle Collins! Ora de start a meciului

Simona Halep va juca miercuri împotriva lui Danielle Collins în turul doi al turneului WTA de la Roma. Este al cincilea meci al zilei pe arena Pietrangeli, astfel că meciul va începe în jurul orei 20:00. 

Campioana noastră a trecut peste faptul că era condusă la meciuri directe de sportiva din Franța și s-a impus acum cu un dublu 6-4.

Simona Halep, adversar greu în turul 2 la WTA Roma. Cine e Danielle Collins

În turul al doilea de la Roma, a 21-a jucătoare a lumii va da piept cu americanca Danielle Collins (locul 9 WTA). Sportiva la St. Petersburg, Florida, a mai înfruntat recent o jucătoare cu ADN românesc.

ADVERTISEMENT

S-a întâmplat în 16-imile turneului de la Madrid, acolo unde a fost eliminată de Bianca Andreescu (locul 90 WTA), care s-a impus categoric, scor 6-1, 6-1.

Americanca în vârstă de 28 de e una dintre jucătoarele pe val din circuitul WTA. Anul acesta a înregistrat cea mai bună performanță a carierei, finală la Australian Open, acolo unde a fost învinsă de liderul Ashleigh Barty, care a câștigat cu scorul de 6-3, 7-6(7-2).

ADVERTISEMENT

Istoricul confruntărilor dintre Halep și Collins

Meciul din turul 2 de la Roma va reprezenta doar a treia confruntare directă dintre Simona Halep și Danielle Collins. Primul duel a avut loc în urmă cu opt ani, la US Open, atunci când jucătoarea din Constanța s-a impus în trei seturi, 6-7(2), 6-1, 6-2.

Americanca a restabilit echilibrul aproximativ șapte ani mai târziu, la Montreal, acolo unde s-a impus în fața Simonei cu scorul de 2-6, 6-4, 6-4.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va câștiga meciul din turul 2 de la Roma și va prelua conducerea în ceea ce privește confruntările directe cu Danielle Collins, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 16338 de dolari și 60 de puncte WTA.

Palmaresul lui Danielle Collins

Înainte să ajungă în finala Australian Open 2022, pierdută în fața lui Barty, Collins a reușit să câștige și două turnee WTA, ambele în 2021.

ADVERTISEMENT

Americanca în vârstă de 28 de ani a fost cea mai bună jucătoare în competițiile de la Palermo Open și Stanford Classic. În ceea ce privește ierarhia mondială, Collins a înregistrat cea mai bună clasare în aprilie 2022, locul 8 WTA.

ADVERTISEMENT