Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep, în turul 2 de la Australian Open 2019. Întâlnește o adversară în mare formă

15.01.2019 | 13:23
Cu cine joaca Simona Halep in turul 2 de la Australian Open 2019 Intalneste o adversara in mare forma

Simona Halep a reușit să treacă de Kaia Kanepi la Australian Open, în primul tur al primului turneu de grand slam al anului. Halep a avut mult de furcă în fața estoniencei Kaia Kanepi, pe care a învins-o în două ore și zece minute, scor 6-7, 6-4, 6-2. În turul secund, numărul 1 mondial va da piept cu o adversară în mare formă, americanca Sofia Kenin.

Simona Halep a reușit prima victorie după aproape patru luni. Halep a învins-o pe Kanepi după ce a pierdut primul set la tie-break. În al doilea set, Kanepi a făcut un break, dar Simona a răspuns imediat și a dominat tot restul meciului. Halep a câștigat decisivul cu 6-2 și s-a calificat în turul 2 de la Australian Open. Acolo, Simona Halep va juca împotriva Sofiei Kenin.

Sofia Kenin, adversarul Simonei Halep în turul 2 de la Australian Open

Kenin a trecut în primul tur de Veronika Kudermetova, o sportivă rusoaică venită din calificări. Sofia a trecut de adversara sa cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5 în 2 ore și 6 minute. Americanca este în mare formă după ce a câștigat turneul de la Hobart la începutul acestui sezon. În acest turneu, Kenin a trecut de jucătoare cu un palmares impresionant cu victorii la Caroline Garcia, Kirsten Flipkens sau Alize Cornet. Kenin are numai 20 de ani și se află la prima victorie la turneul de la Antipozi, după ce anul trecut a jucat numai în primul tur. De asemenea, Kenin a jucat de două ori în turul 3 la US Open 2017 și 2018.

Americanca cu origini rusești, născută la Moscova, se va afla în fața primului duel cu Simona Halep. Kenin a bifat până acum două victorii în fața adversarilor de top 10, ambele în 2018. În sferturi la Mallorca, în fața aceleaiași Carolina Garcia și în turul 2 la Wuhan, în fața Juliei Gorges.

Partida dintre Simona Halep și Sofia Kenin va avea loc în ziua a patra a Australian Open, în noaptea de miercuri spre joi, sau joi dimineața pentru România. Ora exactă de start urmează să fie anunțată de organizatori.