Sport

Adversara din Gibraltar a lui CFR Cluj recunoaște superioritatea campioanei României: “Nu îmi fac iluzii”

Mick McElwee laudă jocul prestat de campioana României și admite că elevii săi au șanse mici de calificare în duelul din Champions League.
17.07.2021 | 19:52
Adversara din Gibraltar a lui CFR Cluj recunoaste superioritatea campioanei Romaniei Nu imi fac iluzii
ADVERTISEMENT

Calificată în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, CFR Cluj va da piept cu Lincoln Red Imps din Gibraltar, o echipă care nu ar trebui, cel puțin teoretic, să-i pună probleme. De altfel, superioritatea campioanei României a fost recunoscută chiar și de antrenorul advers.

Noi pornim clar ca mari outsideri în acest duel. Nu-mi fac iluzii, dar ne vom aborda meciul ca să jucăm la cele mai înalte standarde și vom vedea ce se întâmplă”, a mărturisit Mick McElwee, lăsând de înțeles că elevii săi vor avea nevoie de o minune pentru a ieși învingători din această dublă.

ADVERTISEMENT

Manșa tur va avea loc marți, 20 iulie, la ora 19:00, pe Stadionul Victoria din Gibraltar, în vreme ce returul din Gruia este programat săptămâna viitoare, pe 28 iulie, la ora 20:30.

Antrenorul lui Lincoln Imps, discurs sincer înaintea duelului cu CFR

Ne pregătim pentru un meci în care trebuie să dovedim că putem să ne apropiem de valoarea adversarului, CFR este de un alt nivel. Noi pornim clar ca mari outsideri în acest duel.

ADVERTISEMENT

Nu-mi fac iluzii, dar ne vom aborda meciul ca să jucăm la cele mai înalte standarde și vom vedea ce se întâmplă. Vreau să vină cât mai mulți spectatori la meci, s-a văzut și la partida precedentă, fanii ne-au purtat spre o victorie la scor”, a declarat Mick McElwee.

Adversara campioanei României a obținut calificarea în turul doi preliminar după un meci de infarct

Înființat în 1976, Lincoln Red Imps este deținătoarea recordului absolut de titluri câștigate în campionatul intern, 24, dintre care 14 consecutive, și dispută meciurile de „acasă” pe o arenă cu o capacitate de doar 5.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă pornește ca outsider în dubla manșă cu CFR, micuța echipă din Gibraltar nu trebuie să fie deloc subestimată. Asta pentru că a obținut calificarea în turul doi preliminar al celei mai importante competiții intercluburi după un meci interzis cardiacilor, câștigat cu 7-2 la general (n.r. 2-2 în deplasare și 5-0 pe teren propriu).

Marius Șumudică, dezlănțuit după victoria cu FC U Craiova: „Am câștigat că mă duce bibilica”

Ce emoţii să ai când ai câte 13-14 situaţii? Noi suntem abonaţi la două companii de statistică şi am avut peste 120 de atacuri dintre care 89 periculoase. Echipa adversă a avut 60.

ADVERTISEMENT

Eu am fost atacant, pregătesc echipa să marcheze. Nu ajungem întâmplător acolo, nu dăm mingi lungi, lungă şi pe a doua cum zicea Hagi. Am luat două goluri din faze fixe.

Nu sunt adeptul victoriei cu 1-0. Eu am vrut să aduc fanii la stadion. Din moment ce i-au aplaudat pe jucători şi mi-au scandat numele, asta trebuie să facem. Chiar jucăm un fotbal prin care să aducem multă lume la stadion.

Este foarte greu să jucăm ofensiv. Nu sunt tipul care să joc la închidere. La Gaziantep am marcat 28 de meciuri la rând, meci de meci, indiferent de adversar. Lumea s-a săturat de lungă şi pe a doua.

Nu vreau să facă jucătorii bătături de la degajări. Sunt un meditator care își pregăteşte jucătorii de Bacalaureat. Mai avem încă de reglat, dar CFR Cluj va avea un cuvânt greu de spus în campionat şi cupe europene.

Lumea ar trebui să vorbească şi despre acest lucru că tot o fac negativ. Uite că a intrat Păun în partea stângă şi îl mut pe Petrila în partea dreaptă. Domnilor din studio, astea-s ale mele.

Domnilor comentatori, astea sunt ale mele, am câştigat că mă duce bibilica. Nu mai criticaţi atâta. Mulţumesc, la revedere!”, a declarat antrenorul campioanei. Victoria obținută în prima etapă a Ligii 1, scor 3-2 – contra nou-promovatei FC U Craiova 1948 – le-a adus elevilor săi un moral excelent înaintea duelului din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT