Sporturi

Adversara Simonei Halep din optimi de la Indian Wells a fost la un pas să-și încheie cariera în 2017

11.03.2019 | 19:20
Adversara Simonei Halep din optimi de la Indian Wells a fost la un pas sasi incheie cariera in 2017

Simona Halep o va înfrunta în optimile de finală de la Indian Wells pe sportiva din Cehia, Marketa Vondrousova, în vârstă de numai 19 ani. Adversara Simonei este socotită drept un viitor star în circuitul WTA, aceasta având în palmares deja două finale disputate în circuitul profesionist. 

Adversara Simonei Halep din optimi de la Indian Wells a fost la un pas să-și încheie cariera în 2017

Totuși, în 2017, pe când avea numai 17 ani, Vondrousova nu era sigură dacă mai putea practica acest sport. După o eliminare în turul III la Roland Garros, în turneul de juniori, sportiva din Cehia a stat pe tușă nu mai puțin de nouă luni. Totul din cauza unei accidentări la cot.

Adversara Simonei a revenit mai puternică, reușind 20 de victorii consecutive în turneele ITF. La doar 19 ani, Vondrousova a ajuns în 2018 până în turul IV la US Open și are în palmares o semifinală la Australian Open, în proba de dublu.

Marketa Vondrousova a eliminat-o pe Jelena Ostapenko
Marketa Vondrousova a eliminat-o pe Jelena Ostapenko

Cehoaica a produs o mare surpriză în turul anterior, eliminând-o pe Jelena Ostapenko, sportivă în fața căreia Simona Halep a pierdut un turneu de Mare Șlem, la Roland Garros.

Totuși, Simona Halep traversează la rândul său o perioadă excelentă. Nu a pierdut niciun set la această ediție de la Indian Wells, impunându-se cu Barbora Strycova și cu Kateryna Kozlova. Victoria împotriva ucrainencei a venit greu însă, scor 7-6, 7-5, după ce sportiva noastră a risipit avantaje importante.

Halep a triumfat la Indian Wells în 2015, iar anul trecut s-a oprit în semifinale. Sportiva noastră duce o luptă de la distanță cu japoneza Naomi Osaka pentru postura de lider mondial. Simona nu a câștigat încă niciun trofeu în 2019, cel mai aproape fiind la Doha, acolo unde a fost învinsă în finală de Elise Mertens. Simona nu s-a mai întâlnit niciodată cu Marketa Vondrousova