Sport

Adversare tari pentru Simona Halep la WTA Doha. Cum arată traseul româncei în capitala Qatarului

Simona Halep va juca, între 20 și 27 februarie, la WTA Doha, turneul din Qatar pe care l-a câștigat în anul 2014, dar va avea parte de adversare dificile.
18.02.2022 | 17:10
Adversare tari pentru Simona Halep la WTA Doha Cum arata traseul romancei in capitala Qatarului
ADVERTISEMENT
18-02-2022
15:11

Halep o întâlnește pe Carolie Garcia în primul tur la WTA Doha

După o săptămână bună la Dubai, Simona Halep va juca începând de luni la WTA Doha, acolo unde are parte de un traseu infernal în drumul spre al doilea titlu la turneul din capitala Qatarului, după cel din 2014.

Fostul lider mondial își va începe aventura la Doha cu franțuzoaica Caroline Garcia, locul 70 WTA. Traseul Simonei până la o eventuală finală este presărat cu multe jucătoare de top. În turul doi ar putea da peste americanca Cori Gauff, cap de serie numărul 14, pentru ca în optimi să joace cu Paula Badosa din Spania, favorită 3.

În sferturi, pe dubla campioană de Grand Slam o va aștepta Maria Sakkari din Grecia, cap de serie numărul 6, sau americanca Jessica Pegula, favorită 9, pentru ca în semifinale să apară Aryna Sabalenka din Belarus, principala favorită a competiției, sau poloneza Iga Swiatek, cap de serie numărul 7.

Pe partea cealaltă de tablou la WTA Doha se află alte două românce. Irina Begu o va întâlni pe cehoaica Petra Kvitova, pe care a învins-o extrem de clar în turul doi la WTA Sankt Petersburg, iar Sorana Cîrstea va da peste Mayar Sherif din Egipt, beneficiară a unui wild card.

Turneul Qatar TotalEnergies Open, dotat cu premii de 2.331.698 de dolari, care va avea loc la Doha, începe pe 20 februarie, iar jucătoarea română Simona Halep, aflată în acest moment pe locul 23 WTA, va avea parte de adversare dificile.

Simona Halep va avea adversare tari la turneul din Qatar, unde nu este cap de serie

Simona Halep joacă, azi, în sferturile de finală ale turneului Dubai Duty Free Tennis Championships, organizat în Emiratele Arabe Unite, împotriva tunisiencei Ons Jabeur (10 WTA), desemnată a opta favorită a competiției.

ADVERTISEMENT

După acest turneu, Halep va participa la Qatar TotalEnergies Open, care va avea loc la Doha. Organizatorii au anunțat lista capilor de serie, iar românca nu se regăsește printre ele.

Ca urmare, dubla câștigătoare de turnee de Mare Șlem ar putea juca încă din primul tur cu una dintre sportivele care sunt cap de serie. Lista este deschisă de belarusa Aryna Sabalenka, a doua jucătoare a lumii, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va juca a 7-a oară la turneul de la Doha

Celelalte jucătoare favorite la câștigarea competiției sunt cehoaica Barbora Krejcikova, spaniola Paula Badosa, estona Anett Kontaveit, spaniola Garbine Muguruza, grecoaica Maria Sakkari, poloneza Iga Swiatek, tunisianca Ons Jabeur, americancele Danielle Collins și Jessica Pegula, ucraineanca Elina Svitolina, kazaha Elena Rybakina, belarusa Victoria Azarenka, germanca Angelique Kerber și americanca Coco Gauff.

Simona Halep va juca pentru a șaptea oară la turneul de la Doha. Ea a câștigat competiția în 2014, după ce a învins-o în ultimul act pe germanca Angelique Kerber cu 6-3, 6-2. De asemenea, românca a jucat finala și în 2019, fiind întrecută de belgianca Elise Mertens cu 6-3, 4-6, 3-6.

ADVERTISEMENT

La prima participare la competiția din Qatar, în 2012, Simona Halep s-a oprit în optimi, după 3-6, 1-6 cu Azarenka. În anul următor a abandonat în turul 2, după ce sârboaica Ana Ivanovic a câștigat primul set cu 6-3.

În 2015 a absentat, iar în 2016 a fost învinsă în turul 2 de rusoaica Elena Vesnina cu 7-6 (1), 4-6, 1-6. În fine, în 2018, după un parcurs impecabil, cu trei victorii în numărul minim de seturi, s-a retras înaintea semifinalei pe care trebuia s-o joace împotriva lui Muguruza.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va juca, în premieră, la turneul de la Charleston

După turneul de la Doha, Simona Halep va trece Oceanul pentru turneele din Statele Unite ale Americii. Va juca mai întâi la Indian Wells (9-20 martie). apoi la Miami (22 martie – 3 aprilie), pentru ca în perioada 4-10 aprilie să participe în premieră la WTA Charleston.

Este un turneu care va avea loc pe zgură în perioada 4-10 aprilie și este dotat cu premii de 888.636 de dolari. „Abia aștept să ajung în sfârșit la Charleston”, a scris campioana noastră, la sfârșitul anului trecut, pe rețele de socializare.

Este oficial. Simona Halep vine la Charleston! Fostul numărul 1 mondial și de două ori câștigătoare de Grand Slam va juca pentru prima dată în 2022 la Charleston Open. Și abia așteptăm să-i urăm bun venit în sfârșit în Low Country”, se arată și pe contul de Twitter al turneului american.

ADVERTISEMENT