Fotbal international

AEK Atena, Young Boys şi Ajax, primele trei calificate în grupele Ligii Campionilor. Meciuri de infarct!

29.08.2018 | 00:53
AEK Atena Young Boys si Ajax primele trei calificate in grupele Ligii Campionilor Meciuri de infarct

AEK Atena, Young Boys Berna şi Ajax Amsterdam sunt primele trei echipe care au reuşit calificarea în grupele Ligii Campionilor după disputarea tururilor preliminare. Cele trei formaţii au trecut în dublă manşă de MOL Vidi, Dinamo Zagreb şi Dinamo Kiev pentru a putea evolua în faza grupelor.

AEK Atena a avut cele mai mari emoţii pentru calificarea mai departe, în ciuda faptului că a reuşit să câştige cu 2-1 în deplasarea din Ungaria. Grecii s-au impus în partida din Ungaria cu 2-1, într-o partidă în care veteranul Szabolcs Huszti a fost eliminat în minutul 23 al partidei. Klonaridis a deschis scorul în minutul 34, în timp ce Bakasetas majora avantajul în debutul reprizei secunde şi avea să fie eliminat. Lazovic a readus speranţele gazdelor în minutul 67, iar totul se juca la Atena. În partida retur, AEK a marcat din nou prima prin Mantalos dintr-un penalty, iar Nego egala în minutul 57.  Finalul a fost unul de infarct după ce Lopes a fost eliminat în tabăra gazdelor, iar ungurii au atacat până în minutul 90+7, dar fără efect pe tabela de marcaj.

AEK Atena, Young Boys şi Ajax, primele trei calificate în grupele Ligii Campionilor

Dinamo Zagreb a remizat, 1-1, pe terenul celor de la Young Boys Berna în prima manşă, iar croaţii plecau ca mari favoriţi la calificare în retur. Fosta echipă a lui Alexandru Măţel a deschis scorul în minutul 7 prin Izet Hajrovi şi şanse ca Dinamo să se califice în grupele Champions League au crescut şi mai mult. Croaţii au avut şanse excelente de a-şi majora şi mai mult avantajul, însă cei care aveau să înscrie au fost cei de la Young Boys. Elveţieii au lovit de două ori prin Guillaume Hoarau, golgheterul echipei care a înscris în minutele 64  şi 66 cele două goluri care aveau să aducă în cele din urmă calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Ajax Amsterdam a câştigat cu 3-1 primul meci din dubla manşă cu Dinamo Kiev şi a luat o opţiune serioasă pentru calificarea în grupele întrecerii încă din manşa tur. Olandezii au început excelent şi partida disputată în Ucraina, iar după 15 minute de joc, Dusan Tadic a avut şansa să marcheze de la punctul cu var, dar a şutat în bara porţii adverse după care a tras peste. Ucrainienii nu au avut forţa pentru a riposta şi doar Ajax a mai pus în pericol poarta adversă, dar fără să modifice tabela de scor. Cele două formaţii au încheiat astfel la egalitate, 0-0, partida retur.

Rezultate din preliminariile Champions League
Rezultate din preliminariile Champions League

Ultimele trei echipe care se vor califica în grupele Ligii Campionilor din preliminarii se vor decide miercuri, 29 august, după partidele Benfica – PAOK, PSV – Bate Borisov şi Salzburg – Steaua Roşie Belgrad.  PSV a câştigat cu 3-2 pe terenul formaţiei din Belarus şi are cele mai mari şanse pentru calificarea mai departe, în timp ce PAOK – Benfica şi Salzburg – Steaua Roşie Belgrad s-au încheiat la egalitate, 1-1, respectiv 0-0. Răzvan Lucescu va lupta miercuri pentru o calificare în premieră pentru formaţia greacă în grupele Ligii Campionilor şi pleacă din postura de favorită după ce a reuşit să marcheze şi să obţină o remiză pe terenul lusitanilor.