News

Aeronavă MiG-21 LanceR, incident la aterizare pe pista din Câmpia Turzii. Zborurile cu acest model, reținute la sol

23.02.2021 | 23:51
Aeronavă MiG-21 LanceR, incident la aterizare pe pista din Câmpia Turzii. Zborurile cu acest model, reținute la sol
Aeronavă MiG-21 LanceR, incident la aterizare pe pista din Câmpia Turzii. Zborurile cu acest model, reținute la sol. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O aeronavă MiG-21 LanceR a fost implicată marți într-un incident la aterizare pe pista situată în baza aeriană de la Câmpia Turzii. În consecință, zborurile cu acest model au fost reținute la sol.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a emis un comunicat de presă în care informează că o aeronavă din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii a fost implicată marți, în jurul orei 18.30, la finalizarea unui zbor de instrucție, într-un incident fără urmări grave.

ADVERTISEMENT

Din fericire, spre deosebire de alte evenimente grave din trecut, de această dată echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar avionul nu a înregistrat avarii majore.

MiG-21 LanceR, implicat într-un incident la Câmpia Turzii. Toate zborurile cu acest model, sistate

O aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marți, 23 februarie, în jurul orei 18.30, într-un incident la finalul unui zbor de instrucție.

ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților militare, incidentul nu a avut urmări grave. Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aparatul nu a înregistrat avarii majore. În acest caz s-a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului.

Din primele informații, incidentul a implicat trenul de aterizare al aeronavei, care s-ar fi deschis, dar ar fi rămas blocat într-o poziţie atipică.

”O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată marți, 23 februarie, în jurul orei 18.30, la finalizarea unui zbor de instrucție, într-un incident generat de funcționarea defectuoasă a trenului de aterizare.

ADVERTISEMENT

Echipajul aeronavei nu a fost rănit, iar aeronava nu a înregistrat avarii majore. Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului.

De asemenea, conform procedurilor aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip, cu excepția celor care execută serviciul de luptă Poliție Aeriană, până la clarificarea circumstanțelor care au determinat producerea acestui incident de zbor”, arată MApN într-un comunicat.

Ultimul incident major cu un MiG-21 LanceR, produs în 2018

Ultima catastrofă aviatică în care a fost implicat un avion de tip MiG-21 LanceR a fost raportat în 2018. Pe 7 iulie, un avion de vânătoare de acest model s-a prăbușit la un show aviatic la baza aeriană 86 Borcea din județul Călărași.

ADVERTISEMENT

La impactul cu solul au avut loc două explozii care au fost urmate de un incendiu. Pilotul a murit, iar anchetatorii au luat în calcul toate variantele posibile, inclusiv o eroare de pilotaj.

Victima acelui incident, locotenent-comandorul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă a Bazei 86 Aeriană Fetești. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri