News

Aeroport nou în România! Unde se construiește

23.08.2019 | 08:21
Aeroport nou in Romania Unde se construieste

Vom avea un aeroport nou în România! Contractul pentru terminalul de pasageri al „Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav” a fost semnat de către Consiliulul Judeţean Braşov. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a spus că „după terminarea lucrărilor la terminal, putem spune că aeroportul este finalizat în proporţie de 90%”. Șantierul va fi deschis anul viitor, iar perioada de implementare a proiectului va fi de 12 luni, dintre care 3 luni de proiectare și 9 luni pentru lucrări.

Aeroport nou în România!

Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfăşurată de 11.780 mp. Și primarul Braşovului, George Scripcaru este încântat că orașul lui va avea în sfârșit aeroport. “Proiectul privind construcţia aeroportului se derulează acum, este în execuţie, se lucrează la diferite faze. S-au făcut licitaţiile pentru terminal, a fost o adjudecare, însă o companie din Bucureşti (asociaţia Asocierea Bog’Art – UTI Grup – UTY Facility Management, n.r. – cea care avea ulterior să și câștige) a contestat.

Să sperăm că după ce se termină cu contestaţiile, se va trece la faza de execuţie a terminalului de la aeroport”. George Scripcaru este conștient că un eventual aeroport ar însemna un adevărat boom pentru orașul pe care îl manageriază. “Aeroportul este executat într-o proporţie de 48-50% în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură sau de tren, lucrările adiacente, s-au făcut procedurile de achiziţie privind autospecialele, pentru turnul de control este stabilită procedura cu ROMATSA.

Aeroport nou în România! Aeroport
Construcția aeroportului din Brașov intră pe ultima sută de metri. Sursa foto – facebook

Primarul așteaptă finalizarea lucrărilor

Pista există, se execută acum lucrări conexe care fac parte din proiectul în ansamblu. Fără să luăm în calcul anumite etape procedurale care nu ţin de noi, dacă suntem optimişti, în doi ani de zile se poate ateriza pe aeroportul de la Braşov”, a adăugat Scripcaru. Este un aeroport construit de la zero, cu bani din bugetul local, afirmă primarul, care subliniază că proiectul a necesitat până acum investiţii de 75 milioane euro.

“Este un aeroport făcut cu fonduri locale la nivelul municipiului Braşov, cu împrumuturi de la bănci, pe structura proprie bugetară”, mai spune George Scripcaru care așteaptă finalizarea lucrărilor.

 

 

Tags: