Cele mai citite

Aeroport transformat în centru de primire a migranţilor

Fostul aeroport Tempelhof din Berlin, un simbol în vremea Războiului Rece, ar putea fi transformat în cel mai mare centru de primire pentru refugiaţi, conform unui plan controversat ce va fi luat...
Autor: Ionuţ Cataramă | 21.01.2016 | 16:33
Aeroport transformat în centru de primire a migranţilor

Fostul aeroport Tempelhof din Berlin, un simbol în vremea Războiului Rece, ar putea fi transformat în cel mai mare centru de primire pentru refugiaţi, conform unui plan controversat ce va fi luat în dezbatere joi de autorităţile capitalei germane, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Autorităţile berlineze vor să construiască noi adăposturi pe o parte din cele 380 de hectare ale aeroportului, pentru cazarea a 7.000 de refugiaţi.

Peste 2.000 de refugiaţi sunt găzduiţi în prezent în hangarele aeroportului, dar Lagesco, agenţia responsabilă cu înregistrarea refugiaţilor în capitala germană, se luptă să facă faţă sutelor de sosiri zilnice, în condiţii de temperaturi sub 0 grade.

Politicieni şi locuitori ai capitalei se opun însă acestor planuri, despre care afirmă că nu ţin cont de referendumul din 2014 la care s-a votat stoparea oricăror dezvoltări imobiliare pe terenurile aferente aeroportului.

Chiar dacă oficiali ai primăriei insistă că refugiaţii ar fi găzduiţi doar pe o perioadă de trei ani, criticii susţin că relaxarea sau modificarea legii care interzice construirea pe Tempelhof le va permite dezvoltatorilor imobiliari să aibă câştig de cauză pe termen lung.

În timpul Războiului Rece, aeroportul Tempelhof a fost o punte de legătură cu restul lumii pentru vest-berlinezii izolaţi prin blocada impusă de sovietici. După dărâmarea Zidului Berlinului, spaţiul a fost folosit pentru organizarea de festivaluri şi prezentări de modă, dar şi pentru filmările din seria “Hunger Games”.

Sursă: www.antena3.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!