News

Aeroportul din România unde s-au creat noi locuri de muncă. Ce posturi sunt disponibile

Aeroportul Oradea lansează un terminal de marfă nou, care vine la pachet cu locuri de muncă pentru români
13.06.2024 | 20:13
Aeroportul din Romania unde sau creat noi locuri de munca Ce posturi sunt disponibile
Primul parc industrial din România cu terminal de marfă la pistă a fost inaugurat la Aeroportul Oradea și vine cu noi locuri de muncă. Sursa foto: Colaj foto / Facebook / CJ Bihor
ADVERTISEMENT

Începând de joi, 13 iunie, România dispune de primul parc industrial care este dotat cu un terminal de marfă conectat direct la pista de aterizare și vine la pachet cu locuri de muncă.

Primul parc industrial din România cu terminal de marfă la pistă, inaugurat la Aeroportul Oradea

Terminalul de marfă al Aeroportului Oradea a fost finalizat, fiind un proiect realizat printr-o colaborare public-privat. Consiliul Județean Bihor a oferit terenul printr-o licitație de concesiune, iar CTP România a efectuat toată investiția. Se anticipează că acest proiect va crea noi locuri de muncă.

ADVERTISEMENT

„Miercuri, 12 iunie, s-a realizat recepţia finală a terminalului cargo de la Aeroportul Oradea, o investiţie privată a companiei CTP România în valoare de peste 33 de milioane de euro. CTPark Oradea Cargo Terminal este primul parc industrial din România cu terminal de marfă conectat direct la pista de aterizare/decolare.

Desfăşurat pe un teren de 14,5 hectare, parcul cuprinde 3 hale cu spaţii de depozitare, logistice şi de producţie, în suprafaţă totală de 6,5 hectare. Obiectivul de investiţii mai include calea de rulare şi platforma de garare a avioanelor”, a anunţat joi CJ Bihor.

ADVERTISEMENT

Aeroportul Oradea a achiziționat echipamente de securitate pentru controlul mărfurilor în valoare de 2,5 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020. Următoarea etapă implică obținerea acreditărilor necesare de la autoritățile competente și operaționalizarea terminalului de marfă.

Când se deschide terminalul de marfă

Acreditările necesare din partea autorităților, precum poliția de frontieră și SRI, sunt așteptate până la sfârșitul lunii iulie. Terminalul de marfă va fi complet operațional începând cu luna august.

ADVERTISEMENT

„Conform planului de afaceri, Aeroportul îşi propune să înceapă operaţiunile cargo cel târziu în cursul anului viitor şi în 5 ani să fie stabilizată activitatea, la nivelul terminalelor cargo din celelalte aeroporturi din vecinătate.

Cel mai târziu până la sfârşitul lunii iulie se vor obţine acreditările necesare din partea instituţiilor competente, poliţia de frontieră, SRI etc. Din luna august, terminalul cargo va fi operaţional în totalitate”, a explicat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, citat de News.ro.

ADVERTISEMENT

„Alături de celelalte terminale rutier-ferivoare, terminalul aerian completează infrastructura necesară pentru ca Oradea şi judeţul Bihor să se dezvolte în anii următori ca hub logistic major”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

 

 

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink