Aeroportul în care se pierd cele mai multe bagaje este frecventat și de români. Chiar și așa, cei care ajung aici și au bagaje de cală, ar fi bine să ia în calcul și scenariul în care lucrurile se pot pierde.
Cei care zboară de pe aeroporturile din Regatul Unit ar trebui să își planifice cu atenție călătoria. Aeroportul unde se pierd cele mai multe bagaje este chiar în Marea Britanie. Și se pare că o mulțime de pasageri sunt revoltați.
Compania de turism Bounce a analizat plângerile pasagerilor, ratele de anulare și satisfacția clienților din 2022 până în 2024. În urma demersului a fost constat faptul că mai multe aeroporturi importante din Marea Britanie au avut probleme constante cu gestionarea bagajelor.
Aeroportul Southampton se află pe primul loc în topul aeroporturilor britanice cu cele mai mari șanse de pierdere a bagajelor. Conform cercetării, Southampton a avut cel mai mare număr de reclamații privind bagajele, cu 0,18 la 100 000 de pasageri.
De asemenea, a avut cea mai mare rată generală de reclamații, de 4,42%. De altfel aeroportul s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce privește anulările de zbor, cu 3,63%, și a primit un rating general scăzut, de trei din zece.
Aeroporturile londoneze Heathrow și Gatwick s-au clasat, de asemenea, pe un loc slab în ceea ce privește gestionarea bagajelor, cu 0,16 și, respectiv, 0,15 reclamații la 100 000 de pasageri. Chiar și așa, în Aeroportul din Southampton se pierd cele mai multe bagaje, arată metro.co.uk.
La polul opus, cei care caută o manipulare impecabilă a bagajelor ar trebui să ia în considerare zborul de la Liverpool, Bournemouth sau Cardiff. Cele trei aeroporturi au primit fiecare 0 plângeri la 100.000 de pasageri pentru bagaje pierdute, conform studiului.
În ceea ce privește călătoriile anulate, Aberdeen s-a clasat pe cel mai prost loc din Marea Britanie. Mai exact, aeroportul a obținut 4,25% din toate plecările anulate numai în 2024.
„Acest lucru echivalează cu mai mult de unul din 25 de zboruri anulate și este de peste trei ori mai mare decât media din Regatul Unit pentru toate aeroporturile din studiul nostru, care se ridică la 1,34%”, se arată în raportul Bounce.
Studiul Bounce a luat în considerare mai mulți factori pentru clasamentul său. Au contat inclusiv plângerile Autorității Aviației Civile (CAA), dar și ratele de anulare. În același timp, au contat timpii de întârziere ai zborurilor.
Au fost luate în calcul evaluările pasagerilor privind cozile, curățenia și navigația. Și se pare că la mai multe capitole, Aeroportul Manchester a fost considerat cel mai problematic din toate. Acesta a obținut un scor general de 2,39 din 10.
Aeroportul a obținut un punctaj de 2 din 5 pentru curățenie, ușurința navigării și timpul de așteptare la coadă. De asemenea, a primit un număr mare de reclamații de la Autoritatea Aviației Civile, cu 2,59 la 100 000 de pasageri și un timp mediu de întârziere de 20,01 minute, alături de 0,15 reclamații privind pierderea bagajelor la 100 000 de pasageri.