Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a emis un mesaj important pentru toți călătorii care sosesc pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni.
De luni, 10 octombrie 2022, vor începe lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare pentru bagaje, pe fluxul de plecări de pe Aeroportul Otopeni.
Dat fiind acest aspect, conducerea aeroportului recomandă călătorilor luarea unor măsuri extrem de importante.
Aceștia trebuie să ajungă mai devreme cu 3 ore pentru a efectua formalitățile necesare înainte de îmbarcare.
”Vor fi puse în aplicare măsuri speciale pentru ca, printr-o programare și utilizare eficientă a infrastructurii disponibile, să se evite crearea de neregularități în operarea curselor aeriene și, implicit, să se minimizeze orice disconfort pentru pasageri.
În acest sens, recomandăm pasagerilor să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de ora programată pentru zbor și să efectueze fără întârziere toate formalitățile premergătoare zborului (check-in, control de securitate, control de frontieră)”, potrivit unui comunicat CN Aeroporturi București.
Din acest debut de săptămână, până în luna august a anului viitor, numărul ghişeelor de check-in se reduce semnificativ, de la peste 100, la mai puţin de 80.
CN Aeroporturi București informează că actualul sistem de procesare a bagajelor este vechi de 20 de ani. Pentru înlocuirea cu un dispozitiv modern va fi demarată o investiție în valoare de peste 20 de milioane de euro.
”La finalizarea lucrărilor, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va crește cu 40% și vor fi disponibile și 12 ghișee ”self service drop off”, care permit pasagerului să-și depună singur bagajul de cală, fără a mai apela la ghișeul de check-in”, anunță instituția.
Conducerea Aeroportului Otopeni mai precizează că singura perioadă mai dificilă pe parcursul derulării proiectului este prima (octombrie 2022 – august 2023), în care capacitatea va fi redusă cu 25%.
”După înlocuirea echipamentelor din prima zonă de check-in, capacitatea va reveni la 100%, iar după înlocuirea celor din a doua zonă, capacitatea totală va ajunge la 140% față de cea actuală”, promit cei de la CN Aeroporturi București.