News

Aerul din București, poluat din nou. Cine ar fi de vină de fapt

Reprezentanții Gărzii de Mediu sunt în alertă după ce a fost raportată o nouă poluare importantă a aerului din București.
04.11.2022 | 10:37
Aerul din Bucuresti poluat din nou Cine ar fi de vina de fapt
O nouă poluare majoră a aerului din București. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3 CNN, aerul din București a fost poluat constant în ultimele 24 de ore. La această situație s-a ajuns din cauza gospodăriilor din localitățile limitrofe.

București, orașul în care poluarea aerului a devenit ceva obișnuit

Astfel, se pare că foarte multe persoane care locuiesc în apropierea Capitalei bagă în sobe mobilier și deșeuri pentru a se încălzi. Fumul rezultat este foarte toxic și a fost purtat de vânt deasupra Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Totuși, conform sursei citate, Garda de Mediu a transmis că ultima poluarea a aerului din Capitală are legătură cu încălzirea rezidențială. Asta înseamnă că odată cu răcorirea vremii, oamenii au folosit tot ce au avut prin gospodării pentru a se încălzi.

Având în vedere că mobilierul este vopsit sau tratat chimic, fumul rezultat a fost foarte toxic. De asemenea, au mai fost arse diverse deșeuri sau gunoaie. Aici s-a ajuns din cauza faptului că încălzirea cu lemne costă în sezonul rece chiar și 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

În plus, lemnul de găsește foarte greu în 2022. Și când se găsește, este vândut la suprapreț și fără chitanță. ”Eu ca să îmi fac căldură în casă cu lemne, îmi trebuie vreo 30 de milioane. 

Oamenii acuză că nu au alte variante

Mai pun şi mobilier. Primăria nu ne ajută cu nimic. Toxic este orice bagi, dar dacă n-avem altă variantă”, a declarat pentru Antena 3 CNN unul dintre cei care apelează la orice soluție pentru a se încălzi.

ADVERTISEMENT

Despre această situație, senatorul USR Dragoș Popescu a declarat: ”Statul ar trebui să vină în ajutorul lor. Există in Polonia, de exemplu, rabla pentru sobe și ar trebui să treacă la un sistem mai eficient de încălzire decât la sobe, să treacă înspre centrale, să dea un stimulent pentru cei care vor gaz.”

Având în prim-plan cele prezentate, autoritățile au avertizat că populația nu trebuie să folosească deloc următoarele materiale pentru a se încălzi. Printre ele se numără lemnul sau palul care sunt, plasticul, hârtia cu cerneală, substanţele inflamabile, paleţii, cartonul și deşeurile de vegetaţie.

ADVERTISEMENT

Totodată, nu trebuie să fie ars lemnul verde și gunoiul. Hârtia și cartonul folosite pentru aprinderea focului sunt de treizeci de ori mai cancerigene decât arderea lemnului uscat. Fumul scos de plasticul ars este de până la 700 de ori mai periculos pentru sănătate

ADVERTISEMENT
Tags: