News

Aerul polar şi-a făcut simţită prezenţa în România! A venit frigul! -4 grade Celsius înregistrate în această dimineaţă

19.09.2019 | 09:58
Primele temperaturi negative aduse de valul de aer polar. Sursa foto: alexdoppelganger.com

Valul de aer polar și-a făcut simțită prezența în această dimineață, când românii din multe zone ale țării au găsit brumă pe mașini, iar în depresiuni au fost înregistrate primele temperaturi negative din acest sezon.

Primele temperaturi negative, aduse de valul de aer polar

Dimineață foarte rece în zona intracarpatică și în Moldova, unde temperaturile au scăzut frecvent sub 10°C, chiar sub 5°C, iar în depresiuni temperaturile sunt negative, -4° la ora 6, -3°C la ora 7 și s-a depus bruma. În sudul țării temperaturile sunt peste 10°, iar pe litoral sunt 19°C și se pare că temperaturile ridicate se datorează faptului că cerul este mai înnorat.

”Joi, vineri, sâmbătă, temperaturile nu vor mai trece de 23 de grade Celsius, nici în extremitatea de sud a țării. Temperaturile foarte scăzute, de final de septembrie, început de octombrie. Două anotimpuri astăzi (marți n.r.), toamnă pe partea de nord a țării și mijloc de vară în sud.

Primele temperaturi negative aduse de valul de aer polar
Primele temperaturi negative aduse de valul de aer polar. Sursa foto: kana2.md

”Vor fi primii fulgi de zăpadă din această toamnă”

Luni, 23 septembrie, va fi echinochițul de toamnă, este momentul în care noaptea va începe să crească, să fie mai lungă decât ziua. Începe toamna astronomică. Precipațiile vor fi slabe cantitativ, dar vor apărea. Miercuri sunt condiții de ploi slabe în sud, în sud-est, inclusiv în București.

Pentru că temperaturile vor scădea foarte mult, atât pe creste, cât și în depresiuni, vor fi temperaturi negative, noaptea și în prima partea a zilei, aceste temperaturi vor face ca precipitațiile să devină lapoviță și ninsoare pe creste, în special pe crestele Carpaților Orientali, în cursul zilei de joi și de vineri, dar slabe cantitativ. Vor fi primii fulgi de zăpadă din această toamnă.

Este doar un puseu. De săptămâna viitoarea, va reveni vremea placută. Luni, marți, temperaturile vor crește din nou. Vremea se va încălzi peste tot”, a explicat meteorologul Digi24, Simona Căpșună.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri