News

Afacere cu centre de vaccinare! La Slatina, termometru de 33 de lei plătit cu 250 de lei

28.02.2021 | 10:31
Afacere cu centre de vaccinare La Slatina termometru de 33 de lei platit cu 250 de lei
ADVERTISEMENT

O adevărată afacere cu centre de vaccinare a fost pusă pe picioare la Slatina. Concret, aici, toate centrele au fost amenajate cu produse cumpărate de la aceeași firmă. Vorbim despre Blăjan Comfort 2017 SRL, o companie care, în 2109, nu avea nici măcar un angajat, cifra de afaceri era pe zero și figura cu o pierdere de 1.831 de lei.

Și totuși, în ianuarie 2021, aceasta a semnat cinci contracte cu Primăria Slatina, toate prin atribuire directă, în valoare totală de peste 130.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Interesant este că firma a fost înființată în 2017 și este deținută de Alexandru Blăjan. Obiectul de activitate al acesteia este „administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract”.

Afacere cu centre de vaccinare la Slatina

Între timp, municipalitatea a plătit acestei firme pentru dotarea centrelor de vaccinare o mulțime de bani. Libertatea scrie că aproape toate produsele achiziționate au venit la un cost peste cel de pe piață.

ADVERTISEMENT

Concret, vorbim despre dozatoare de 500 de lei care au fost luate cu 2.500 de lei. De asemenea, termometre de 33 lei au costat, în primăria condusă de edilul Emil Moț, 250 de lei.

Blăjan Comfort 2017 SRL a primit, pe 15 ianuarie, un contract având drept obiect „lucrări de reparații interioare la centrele de vaccinare”, la prețul de 444.245 de lei, adică peste 90.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În urma înțelegerii, firma urma să repare cele trei centre de vaccinare din Slatina, la prețul de 115 lei/metru pătrat. La doar câteva zile distanță, mai exact pe 21 ianuarie, au fost atribuite alte patru contracte, către aceeași firmă, având drept scop dotarea centrelor de vaccinare cu mobilier, echipamente medicale și echipamente IT.

Toate bune și frumoase doar că la o atentă verificare s-a constatat că s-a plătit pentru un Xerox Black, cod 106R2773 câte 300 de lei.  Același toner, având codul 106R2773, pentru imprimanta Xerox 3020 cumpărată de primărie, costă 91,98 de lei pe un site specializat.

ADVERTISEMENT

Povestea se repetă și în cazul imprimantelor, monitoarelor și a scaunelor de birou. De asemenea au existat prețuri mult peste media din piață și la mobilierul medical

Primarul Emil Moț a încercat să se apere și a spus că vinovat pentru totul este guvernul condus de Florin Cîțu. „Nu știu despre ce este vorba, fiecare se ocupă de altceva! Ca procedură de achiziții, eu vă garantez: în Primăria Slatina, toate sunt corecte!

Eu nu știu despre ce e vorba, chiar nu știu exact datele tehnice… Habar n-am! Dacă sunt primarul, asta înseamnă că știu eu proceduri de achiziții?

Dacă vreți să vedeți cum s-au făcut centrele, întrebați Guvernul României, întrebați premierul, întrebați cum în două săptămâni, în cinci zile, noi trebuia să facem centre! Nu sunați dumneavoastră la primari ca să vedeți dumneavoastră cât s-au zbătut să facă centre?! Asta e ce e important!”, a declarat Moț.

Considerat un apropiat de-ai lui Darius Vâlcov, Alexandru Ion Blăjan, patronul firmei Blăjan Comfort 2017 a transmis că nu știe cine s-a ocupat de achiziții și a susținut că firma lui are 150 de angajați.

ADVERTISEMENT