Life

Afacere la vedere. Firma soțului Andreei Esca, Alexandre Eram, una din companiile acreditate să vândă măști de protecție în pandemie

28.07.2020 | 10:58
Afacere la vedere Firma sotului Andreei Esca Alexandre Eram una din companiile acreditate sa vanda masti de protectie in pandemie
Andreea Esca, alături de soțul ei, francezul Alexandre Eram. Sursa foto: unica.ro
ADVERTISEMENT

Descoperire de proporții: firma soțului Andreei Esca, Alexandre Eram, este una dintre cele nouă companii acreditate de Ministerul Sănătății să vândă măști de protecție în pandemia de coronavirus.

Firma soțului Andreei Esca fabrică măști de protecție

Potrivit celor de la wowbiz.ro, care au lansat această investigație jurnalistică pe piață, între compania Sonya Mod și Ministerul Sănătății condus de Nelu Tătaru există un acord, și anume firma poate vinde măști de protecție de unică folosință.

ADVERTISEMENT

De altfel, întâmplător sau nu, este una dintre cele nouă firme care au primit avizul ministerial în această perioadă în care masca de protecție este obligatorie în spațiile publice închise și ar putea fi în curând și în aer liber.

Site-ul mai sus menționat scrie că firma Sonya Mod a avut anul trecut o cifră de afaceri de 29 de milioane de lei și o pierdere de un milion, potrivit celor mai noi rapoarte.

ADVERTISEMENT

Alexandre Eram, implicat și în afaceri cu produse cosmetice

La 1 aprilie, când România se afla în stare de urgență, compania lui Alexandre Eram, care fabrică măști, a apărut pe site-ul Administrației Naționale a Medicamentului.

Afaceristul se lăuda în fața autorităților că are capacitatea de a fabrica 140.000 de măști, extrem de necesare mai ales acum 3 luni, când în multe farmacii și chiar și în spitale acestea și alte echipamente de protecție lipseau cu desăvârșire.

ADVERTISEMENT

Listarea nu l-a ajutat însă foarte mult pe cel care deține compania Sonya Mod deoarece ulterior a apărut scandalul de corupție de la Unifarm, în urma unei anchete deschise de procurorii DNA.

Potrivit unor informații publicate în anul 2011 de agenția Mediafax, Eram era la acea vreme managing partner al companiei Sonya Mod (fabrică de confecții cu punctul de lucru la Galați) și al lanțului de magazine Z pentru copii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se ocupa și de o rețea de magazine de produse de înfrumusețare Melkior și de câteva site-uri pentru copii.

andreea esca
Firma la care lucrează soțul Andreei Esca apare în Baza Națională de Date a Dispozitivelor Medicale
ADVERTISEMENT
Tags: