News

Afacerea bio care te îmbogățește! Se pot câștiga și 20 de lei la kilogram cu efort minim

Producătorii români se pot îmbogăți cu o afacere bio, sezonieră, la care se câștigă și 20 de lei la fiecare kilogram, efortul fiind minim și, important, legal.
06.08.2022 | 14:37
Afacerea bio care te imbogateste Se pot castiga si 20 de lei la kilogram cu efort minim
Culesul afinelor poate aduce și 20 de lei pe kilogram în buzunare / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Afacerea despre care vorbim, una sezonieră, este una cât se poate de rentabilă pentru cei care sunt dispuși să lucreze, zi de zi, câteva ore. Culesul de afine, chiar dacă nu este tocmai ușor, asigură un venit impresionant pentru cei care se trezesc de dimineață.

Afacerea bio cu afine care te poate îmbogăți. Valorează 20 de lei pe kilogram

Culesul de afine este o adevărată afacere pentru pentru oamenii din județul Mureș. Conform Observator News, locuitorii din zonele împădurite ale județului, se trezesc în fiecare zi, dis de dimineață, pentru a culege fructe de pădure, afinele fiind cea mea prețioasă marfă.

ADVERTISEMENT

Fiecare kilogram cules și predat Ocolului Silvic din zonă valorează 14 lei, iar marfa merge la export. Cu toate acestea, ce rămâne, se vinde în piețele de la noi pentru 20 de lei pe kilogram, mara fiind însă extrem de căutată pentru a se face din ea fie dulceață, fie afinată, delicioasa băutură fiind savurată în serile lungi și friguroase de iarnă.

Deja, susține sursa citată, sezonul de cules al fructelor de pădure este în toi, iar localnicii din Mureș știu că este perioada perfectă pentru o afacere care, cu puțin efort, le poate aduce venituri substanțiale. Iar fiecare om, conform Observator, dacă își dă silința culege 15-15 găletușe de afine, ceea ce îi asigură o sumă mare de bani.

ADVERTISEMENT

Mai mult, culesul fructelor se valorifică rapid, la nivel local. De exemplu, în Valea Gălăoaia Mare, fructele ajung la Ocolul Silvic Răstoliţa, acolo unde, conform declarațiilor făcute de cel care se ocupă de cumpărarea fructelor de pădure, afinele se cumpără cu 14 lei pentru fiecare kilogram.

Afinele culese ajung la export. Dar e mare bătaie pe ele și pe piața din România

Afinele, susține șeful Ocolului Silvic Răstoliţa ajung, în mare parte, la export. Dar nici piețele de la noi, acolo unde se vând cu 20 de lei pentru fiecare kilogram nu sunt ignorate, mai ales că din ele se pot obține dulceață, afinată sau sirop.

ADVERTISEMENT

De altfel, nutriționiștii susțin că afinele sunt printre cele mai sănătoase fructe, mai ales pentru conținutul mare de vitamine pe care le conțin, dar și pentru proprietățile antioxidante demonstrate științific și care previn îmbătrânirea.

Liviu Tudoran, nutriţionistul citat de Observator susține că afinele conțin mai multe elemente esențiale pentru sănătatea tuturor. ”Datorită componentelor sale, complexul de vitamine de la A la K le conţine pe toate. Mineralele, sodiu magneziu potasiu mangan, magneziu, fosfor, seleniu, zinc sunt prezente în acest fruct”, a spus el pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Afinele sunt o adevărată comoară pentru sănătate

Originare din America de Nord, afinele au ajuns în toată lumea, ele fiind întâlnite mai ales în zonele montane, acolo unde au fost cultivate pentru beneficiile remarcabile pe care le aduc organismului atunci când sunt incluse în dietă.

Conform medicilor, 100 de grame de afine proaspete conțin, pe lângă nenumăratele vitamine și antioxidanți, doar 57 de calorii, 0,7 grame de proteine, 14,5 grame de carbohidrați, 10 grame de zahăr, 2,4 grame de fibre, 0,3 grame de grăsimi.

Mai mult, afinele au beneficii multiple: susțin tractul urinar, protejează sistemul cardiovascular, previn diabetul. susțin sistemul imunitar, îmbunătățesc memoria și vederea, previn îmbătrânirea prematură și combat depresia.

ADVERTISEMENT