News

Afacerea care îți aduce un super profit. Câștigi de 4 ori mai mulți bani decât ai investit dacă plantezi această legumă. Din ce în ce mai mulți oameni o consumă

Afacerea tot mai populară în România care îți poate aduce un profit considerabil. Poți câștiga de 4 ori mai mulți bani decât ai investit dacă plantezi această legumă.
11.05.2024 | 21:40
Afacerea care iti aduce un super profit Castigi de 4 ori mai multi bani decat ai investit daca plantezi aceasta leguma Din ce in ce mai multi oameni o consuma
Cultura de sparanghel, afacerea care îți aduce un super profit. Câștigi de 4 ori mai mulți bani decât ai investit dacă plantezi această legumă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Afacerea pusă pe picioare de tot mai mulți cetățeni care poate aduce un profit considerabil. Cei care plantează această legumă pot câștiga de 4 ori mai mulți bani decât au investit.

Cultura de sparanghel, afacerea care îți aduce un super profit. Câștigi de 4 ori mai mulți bani decât ai investit dacă plantezi această legumă

În țara noastră, sparanghelul autohton este cultivat de puțină vreme, însă suprafețele sunt în creștere. Se întâmplă asta datorită cererii din ce în ce mai mari care există.

ADVERTISEMENT

Cetățenii caută această legumă pentru valoarea nutritivă. Majoritatea producătorilor au recolta rezervată, cu toate că planta este mai scumpă decât cea din import. Un fermier din Buzău a profitat de acest nou curent și a renunțat la culturile tradiționale.

A plantat sparanghel și nu a regretat deloc. Anul acesta, speră să obțină o plantație record. Sparanghelul aflat pe ogoarele din Amara a depășit deja 20 de centimetri. Este numai bun de cules.

ADVERTISEMENT

Dacă îl lăsăm să crească peste 30 de centimetri, începe să se ramifice, iar acea parte nu este bună. Se taie de la nivelul solului, iar ce este subțire se aruncă“, a explicat Daniel Toma, fermier, pentru Antena 3.

Cel mai important aspect în legătură cu această cultură de sparanghel este reprezentat de momentul în care un întreprinzător trage linie. Profitul care se poate obține nu este deloc de neglijat.

ADVERTISEMENT

Astfel, cheltuielile pentru înființarea unei culturi de ajung la 25.000 de euro la hectar. Apoi, la o recoltă de minim zece tone la hectar, care se poate obține după patru ani, profitul poate ajunge în jurul a 100.000 de euro.

În 2023, antreprenorul din județul Buzău a vândut patru tone de sparanghel, de pe trei hectare de teren. Acum, fermierul speră la o producție și mai mare, având în vedere că este vorba despre o cultură care se află deja în cel de-al șaselea an.

ADVERTISEMENT

Sparanghelul are foarte multe beneficii. În primul rând, este o sursă excelentă de vitamina K. Are un rol esențial în coagularea sângelui și în sănătatea oaselor.

Leguma mai are cantități importante de folat, o vitamină foarte importantă pentru dezvoltarea normala a sarcinii și pentru unele procese vitale din organism. Sparanghelul mai este o sursă bună de antioxidanți, vitaminele C si E, flavonoide, polifenoli.

ADVERTISEMENT