Există o afacere care îți poate aduce foarte mulți bani. Totuși, pentru a o pune pe picioare, sunt necesare multe ore de muncă, atenție la detalii și multă răbdare. În 25 de ore de muncă poți câștiga până la 3.000 de lei.
Bijuteriile cu micromozaic îți pot aduce un venit însemnat nu numai dacă esti doar pasionat, ci și dacă deții abilitățile necesare pentru a putea crea o piesă de acest tip.
Arta tradițională poate fi îmbinată cu tehnici moderne, așa cum a făcut și compania italiană Sicis, o afacere de familie care s-a înființat în urmă cu 35 de ani.
Cu sediul în Ravenna, compania a venit cu ceva nou pe piața bijuteriilor. Prin îndemânare și creativitate, Sicis folosește piese cu pietre prețioase, semiprețioase și micromozaic.
Procesul este unul foarte meticulos, iar artistul poate lucra între 20 și 25 de ore pentru ca produsul final să fie un obiect de artă unic. Fiecare bucățică de bijuterie este topită, modelată și sfărâmată, după care așezată manual alături de alte componente, potrivit bugetul.ro.
„Ai nevoie de 20-25 de ore de muncă pentru o piesă foarte mică, dar poţi ajunge la 400-600 de ore. E un proces migălos şi complex, în care trebuie să găseşti combinaţia potrivită de culori“, spune Gioia Placuzzi, directorul creativ al casei şi reprezentanta celei de-a doua generaţii a familiei care a fondat grupul Sicis, conform da.zf.ro.
În acest sens, fiecare piesă este unică, prin faptul că, în urma procesului, piesele nu pot fi replicate la perfecție, ceea ce le face unice. Este nevoie de o experiență minimă de 2 ani pentru a putea lucra ca artist în acest domeniu.
„Avem în grup 85 de artişti specializaţi în mozaic, însă doar o parte dintre ei fac şi micromozaic. Totuşi, suntem norocoşi pentru că am avut de unde alege“, a mai spus Placuzzi, conform sursei menționate.
Gioia Placuzzi este extrem de dedicată companiei și susține că pentru a putea face o colecție nouă, artiștii lucrează între șase și opt luni. Pe lângă magazinele din Milano, Londra, Paris și Hong Kong, Sicis colaborează și cu Orolegeria GALT.
„Am mers cu o parte dintre ei la noi la fabrica din Ravenna pentru a le da ocazia să ne cunoască îndeaproape povestea“, spune Gioia, potrivit sursei menționate.