News

Afacerea care te poate îmbogăți în România. Un litru din “lichidul minune” costă și 140 de lei

FANATIK îți prezintă afacerea care te poate îmbogăți. Un litru din „lichidul minune” se vinde și cu 140 de lei
15.08.2021 | 11:38
Afacerea care te poate imbogati in Romania Un litru din lichidul minune costa si 140 de lei
Afacerea care te poate îmbogăți în România. Un litru din “lichidul minune” costă și 140 de lei Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Este vorba despre laptele de măgăriță. Acesta este cunoscut pentru calitățile sale nutritive, fiind extrem de bogat în proteine şi probiotice şi slab în grăsimi.

Mai mult, studiile au arătat că are o structură foarte apropiată de cea a laptelui matern. Cunoscând beneficiile acestuia, doi frați au avut o idee inedită de afacere.

ADVERTISEMENT

Afacerea care te poate îmbogăți în România. Un litru din “lichidul minune” costă și 140 de lei

Este cel mai scump tip de lapte, iar doi frați din Bihor au profitat de acest lucru. Aceștia au deschis prima fermă de măgărițe din România.

Au început acum cinci ani, achiziționând o singură măgăriță. S-au dezvoltat foarte mult de atunci și au ajuns să primească comenzi din toată țara. Au început simplu, cu anunțuri pe internet.

ADVERTISEMENT

Primele comenzi au apărut la două săptămâni după ce au achiziționat primul animal. „La început oamenii credeau că litrul de lapte e 10 lei. Când auzeau că e 100 de lei se panicau. Mă întrebau dacă îşi face efectul, îmi ziceau că sunt dispuşi să dea şi banii ăştia, doar să fie de ajutor laptele, să nu le mai tuşească copiii sau ce aveau ei nevoie”.

„Cei mai mulţi au început cu câte o jumătate de litru şi apoi, când vedeau că laptele ăsta chiar e o minune, nu le venea să creadă. Afacerea noastră a crescut din efectul laptelui, nu că am făcut noi mare lucru sau promovare,” a povestit Cristian Cîmpan, potrivit Life.

ADVERTISEMENT

În cinci ani au ajuns la 250 de măgărițe

Ferma măgărițelor numără în acest moment aproximativ 240-250 de animale. Unul dintre proprietari a explicat că acestea au nevoie de trei sau patru ani pentru a se reproduce.

Astfel, abia acum exemplarele născute acolo vor începe să producă. Cristian Cîmpan a povestit că și-a început afacerea cu 200 de euro, pe care i-a împrumutat de la un prieten, pentru cumpărarea primei măgărițe.

ADVERTISEMENT

Este încântat de modul în care lucrurile au evoluat și de feedback-ul primit de la consumatori. Oamenii cumpără laptele de măgăriță „pentru tuse, problemele respiratorii, laringită, probleme cu gâtul şi de ceva vreme ca substituent, pentru că sunt tot mai mulţi bebeluşi alergici la laptele de vacă şi pentru copii cu dermatite atopice.

„Părinţii spun că e de mare ajutor în bolile astea de piele, dar şi pentru cei care sunt alergici la proteina din laptele de vacă,” a dezvăluit unul dintre proprietari.

Tot mai mulți români devin antreprenori. Așa cum vă povesteam aici, o altă afacere de succes din țara noastră este cea cu nuci. Acest fruct este foarte căutat de străinii care îl cumpără pe bani frumoși.

ADVERTISEMENT