News

Afacerea cu care au dat lovitura doi tineri suceveni. Au muncit în străinătate, apoi au avut succes în România

Doi tineri din Suceava au dat lovitura cu o afacere. Au câștigat experiență în străinătate și au avut succes și în România
07.09.2021 | 08:31
Afacerea cu care au dat lovitura doi tineri suceveni Au muncit in strainatate apoi au avut succes in Romania
Sursa foto: Facebook/Capsuni Hurjuieni
ADVERTISEMENT

Simona şi Adrian Moloce sunt doi soți din comuna suceveană Gălăneşti. Tinerii au muncit ani de zile în Germania, pe plantațiile cu căpșuni.

Cei doi au învățat cum să cultive, dar și cum să promoveze și să vândă fructele. Au decis să revină în România, unde și-au deschis propria afacere.

ADVERTISEMENT

Afacerea cu care au dat lovitura doi tineri suceveni. Au muncit în străinătate, apoi au avut succes în România

Cu șapte ani în urmă, soții Moloce au decis să nu mai plece din țară. Aceștia și-au deschis propria afacere, folosind experiența dobândită în anii de muncă pe plantațiile de căpșuni din Germania, scrie Adevărul.

Au început să o construiască încet, cu răbdare și hărnicie. Cei doi au reușit să demonstreze că se poate face agricultură la nivel de destul de performant și în România.

ADVERTISEMENT

Au avut și sprijinul rudelor. În prezent, plantația acestora se întinde pe zece hectare. Căpșunii cultivați acolo sunt aromați și gustoși, crescuți în tihnă.

Simona are 31 de ani, iar soțul său este cu trei ani mai în vârstă. Cei doi au reușit să aibă succes, chiar dacă produc o cultură atipică pentru Bucovina.

ADVERTISEMENT
plantație căpșuni
Simona şi Adrian Moloce pe plantația de căpșuni
Sursa foto: Facebook/Capsuni Hurjuieni

Inițial, căpșunii erau vânduți în piețe. Ulterior, cu sprijinul Direcţiei Agricole Suceava, au reușit să intre și în supermarketuri.

Afacerea, promovată și pe Facebook

Simona şi Adrian au deschis o pagină de Facebook pentru a-și promova afacerea. Aceștia vând fructele într-o căsuță special amenajată, la Gălănești.

ADVERTISEMENT
căsuța căpșuni
Căsuța unde sunt comercializați căpșunii
Sursa foto: Facebook/Capsuni Hurjuieni

De asemenea, cei doresc să achiziționeze fructele, pot face și comenzi telefonice. Cei doi soți actualizează permanent informațiile cu privire la stocurile disponibile sau programul căsuței.

La 4 septembrie, sâmbătă, a avut loc prima piață volantă organizată în acest an în județul Suceava. Simona și Adrian au putut fi găsiți și ei acolo, iar clienții îi cunoșteau deja, de pe Facebook.

Spre deosebire de mulți dintre producătorii din România, cei doi soți din Suceava nu au avut plângeri cu privire la lipsa pieței de desfacere din țară sau a forței de muncă. Oamenii au povestit că găsesc zilieri la prețuri corecte.

ADVERTISEMENT