Afacerea cu care Cătălin are un mare succes în România. A reușit să creeze produsul care încântă papilele gustative ale românilor.
Românii ingenioși care nu duc lipsă de idei se adaptează cerințelor și vremurilor. Cătălin Maxim este cel mai bun exemplu. Apicultor cu experiență, aceasta a făcut tot posibilul ca afacerea lui să se bucure de succes.
Mierea este unul dintre cele mai căutate alimente, iar România ocupă locul doi în Uniunea Europeană la numărul de familii de albine. În ultima vreme, apicultorii nu s-au mai limitat doar la clasica miere în borcan, ci au început să vină pe piață cu produse noi.
Cătălin este unul dintre apicultorii care i-a cucerit pe români cu ciocolata apicolă. Produsul este unul inovativ pe piață și nu este de mirare că se vinde ca pâinea caldă.
La târgurile dedicate producătorilor de miere, românii sunt curioși să încerce ciocolata apicolă produsă de Cătălin. Preparată după o rețetă specială, ciocolata pe bază de miere are un gust aparte.
”Mica mea inovație constă în ciocolată apicolă ce înseamnă 95% miere, 5% ingrediente din industria ciocolatei cacao roșcove și altele. Șerbet apicol 95% miere 5% pulbere de fructe lămâie portocale.”, a spus Cătălin Maxim pentru observatornews.ro.
Apicultorii nu țin pasul doar cu gusturile clienților, ci și cu tehnologia. Pentru a-și ușura munca, mulți dintre ei au apelat la utilaje de ultimă generație, automatizate complet.
Mierea autentică nu este deloc ieftină, însă, merită fiecare bănuț. La Târgul Național al Mierii au fost prezenți peste 100 de apicultori. Fiecare dintre ei a venit cu cele mai bune produse naturale, astfel că pasionații de miere și pofticioșii au avut de unde alege.
La aceste târguri, prețul unui borcan de 800 de grame de miere de salcâm este de 80 de lei. Un pic mai ieftină este mierea de rapiță care costă 40 de lei. Șerbetul și ciocolată apicolă, invenția lui Cătălin Maxim costă 30 de lei.
Mierea din astfel de târguri are preț diferit față de cea din comerț, iar specialiștii în alimentație au și o explicație pentru această discrepanță. Mierea este alimentul care se falsifică cel mai ușor. Astfel, de multe ori, ceea ce credem că este miere de salcăm este, de fapt, de rapiță.