Doi români au dat lovitura la Lyon cu afacerea pe care au pus-o pe picioare de aproximativ un an. Francezii le adoră produsele și au clienți în fiecare zi.
Stabilită în Franța, o familie de români a reușit să pună bazele unei măcelării în Lyon, promovând preparate autentice, printre care și mici și cârnați afumați. Produsele lor sunt la mare căutare.
Vara, Pavel și Laura Gherca, proprietarii afacerii pregătesc, în fiecare săptămână, zeci de kilograme de mici. Produsele sunt realizate doar pe comandă.
“Pregătim cu multă pasiune bunătăți tradiționale românești, din carne, la marginea Lyon-ului. Doar pe comandă”, se arată pe pagina de Facebook Bunătățile lui Pavel.
Cu toate că măcelăria are mai puțin de un an de la inaugurare, “Boucherie Gherca” este vizitată de un număr mare de clienți în fiecare zi. Soții care o dețin au adus, din România, o afumătoare pentru a le oferi preparatelor din carne gustul autentic din țara natală.
În afară de mici și cârnați, cei doi vând la măcelărie și ceafă, pulpă, cotlet, carne de vițel, pasăre, porc și vită maturată. La măcelărie se mai vând salate, aperitive, sarmale, garnituri și salam românesc.
Francezii adoră salamul românesc, după cum au dezvăluit proprietarii măcelăriei. “Este preferatul lor”, a declarat Pavel pentru gsp.ro. Micii au avut, însă, un succes imens printre francezi.
Tocmai din acest motiv, Pavel a ajuns să fie supranumit “Regele micilor” din Lyon. Produsele pregătite la măcelărie sunt foarte apreciate, iar locația nu duce lipsă de clienți.
“În timpul verii pregătesc săptămânal peste 100 de kilograme de mici”, a mai spus antreprenorul, potrivit sursei menționate.
Încă de când au deschis afacerea, francezii le-au adorat produsele. Cei doi soți sunt stabiliți în Franța de 13 ani. La început, și-au încercat norocul în afaceri cu un restaurant, însă nu au avut succes, așa că au renunțat. Afacerea din prezent este, însă, una cu care au at lovitura.
“De ce mi se spune ‘regele micilor’ din Lyon? Pentru că sunt buni! Iar timp de doi ani, săptămânal, am livrat mici la Lyon. Francezilor au început și lor să le placă micii. Am pus mici în vitrină și cu pași timizi au început să guste”, a mai povestit acesta
Cel mai scump preparat al celor doi costă 50 de euro per kilogram. Pentru mititeii de la măcelărie, doritorii trebuie să plătească 2 euro/bucată.