Life

Afacerea cu care orice român poate să dea lovitura în viitorul apropiat. Se vor vinde ca pâinea caldă în supermarketuri

Există o afacere care ar putea fi una de viitor și care să aducă venituri frumușele pentru cei pasionați de grădinărit. Ce legume s-ar putea vinde ca pâinea caldă.
03.09.2022 | 08:56
Afacerea cu care orice roman poate sa dea lovitura in viitorul apropiat Se vor vinde ca painea calda in supermarketuri
Afacerea cu care orice român poate să dea lovitura în viitorul apropiat. foto: Colaj Fanatik // capturi observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Un profesor universitar de biologie a început o afacere de succes, în Bihor. Acesta cultivă legume exotice pe care le vinde la prețuri mai mari. Această afacere ar putea fi transformată în realitate de mulți români pasionați de grădinărit și agricultură.

Mihai Cărbunaru, românul care a început o afacere de succes

Mihai Cărbunaru este bărbatul care a vrut să înceapă o afacere altfel, și a făcut un solar în curtea bunicilor cu care și-a început visul de a produce legume care nu cresc în mod normal la noi în țară.

ADVERTISEMENT

Suprafața pe care se întinde solarul este de 1000 de metri pătrați, iar acolo bărbatul cultivă legume exotice cum ar fi tomante gigant, negre și galbene, vânătă tigrată sau ridichea neagră.

Sunt 50 de soiuri de legume pe care le cultivă bărbatul în grădina sa. Toate sunt atipice și tocmai de aceea costă și mai mulți bani, atât pentru a le cumpăra răsadurile, dar și atunci când sunt vândute.

ADVERTISEMENT

Semințele le-a cumpărat din afara țării și le-a plantat în sera lui bio. Acesta vorbește despre proprietățile legumelor sale, cum ar fi roșia neagră, care este o sursă bogată de antioxidanți.

„E negru indigo, nu sunt chiar la maturitate. Are proprietăţi suplimentare faţă de roşia obişnuită, pe lângă o cantitate impresionantă de licopen, are şi mulţi antioxidanţi.

ADVERTISEMENT

Aici avem o vânătă tigrată. Are mai puţine seminţe şi în al doilea rând este mai albă, cu un gust superior. În totalitate, este cu o clasă superioară vinetei normale”, a spus Mihai Cărbunaru,  inginer agricol, conform Observator.

Cât costă un kilogram de vinete tigrate

Vânăta tigrată este un soi diferit față de cea pe care o vedem de obicei la supermarket și partea bună este că are mai puține semințe. Chiar și așa, și soiul de vinete normale este perfect pentru anumite rețete delicioase.

ADVERTISEMENT

Conform profesorului de biologie, vânăta tigrată este net superioadă vinetelor normale. Vânta tigrată o vinde cu șapte lei kilograme, în timp ce cea normală este 5 lei.

De asemenea, profesorul de biologie cultivă în Biohir și castravetele amar. E bun pentru cei care au diabet de tip 2, spune producătorul.

Acesta mai are și arbuști exotici, cum ar fi lămâiul caviar. De asemenea, afaceristul vrea să extindă producția și să mai facă un solar, unde să planteze varza kale sau rucola.

ADVERTISEMENT
Tags: