News

Afacerea cu care orice român poate să dea lovitura. Un singur litru se vinde cu 100 de lei

Într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, cetățenii caută fel și fel de surse de venit. Iată afacerea cu care orice român poate să dea lovitura. Un litru din acest tip de lapte se vinde cu 100 de lei.
13.08.2022 | 15:53
Afacerea cu care orice roman poate sa dea lovitura Un singur litru se vinde cu 100 de lei
Vânzarea laptelui de măgăriță, afacerea cu care orice român poate să dea lovitura. Un litru costă 100 de lei. Sursa foto: colaj Fanatik / monitoruldegalati.ro
ADVERTISEMENT

Indiferent de vremuri, românii nu se uită la bani atunci când sunt în căutarea unor produse benefice din punct de vedere al sănătății.

Vânzarea laptelui de măgăriță, afacerea cu care orice român poate să dea lovitura. Un litru costă 100 de lei

Tot mai mulți oameni de afaceri din țara noastră dau lovitura cu laptele de măgăriță. În ciuda prețului extrem de piperat, 100 de lei pe litru, cererea este una foarte ridicată.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, acest lapte este una dintre vedetele târgurilor bio care au loc în țară.

Producătorii spun că, în ciuda unor vremuri în care oameni mai degrabă economisesc banii, ei nu duc lipsă de clienţi pentru această categorie de produse.

Poate dacă aș mai avea încă patru (n.r. măgărițe) să mulg, ar trece şi alea”, spune un comerciant, conform ObservatorNews.

ADVERTISEMENT

Dacă în țara noastră un litru de lapte de măgăriţă se vinde cu 100 de lei, există state din Europa unde oamenii plătesc chiar și 50 de euro. Dacă vorbim de un kilogram de brânză de măgăriţă, acesta poate să coste peste 1.000 de euro.

Dificultate procesului de producție a brânzei, dar și raritatea materiei prime, face ca acest aliment să fie exclusivist. Specialiștii spun că, pentru prepararea unui kilogram de brânză, e nevoie de 25 de litri de lapte. O măgăriță produce în medie 20 – 25 de litri de lapte pe an.

ADVERTISEMENT

Laptele de măgăriță, multiple beneficii pentru sănătate

Specialiștii spun că laptele de măgăriţă reprezintă doza zilnică de imunitate pentru orice persoană.

Cercetările din domeniu îi atribuie laptelui de măgăriță caracteristici deosebite. Este comparat cu laptele de femeie. Este hipoalergenic, conține practic tot complexul de vitamine, antioxidanți și contribuie la o imunitate puternică. Extrem de important, acest lapte este recomandat în alimentația copiilor.

ADVERTISEMENT

În Italia, zona Bologna, peste 50% din laptele de măgăriţă provenit dintr-o fermă locală ajunge la clinicile de pediatrie. În Marea Britanie, acest tip de lapte este folosit la copii şi adulţi cu debilităţi sau care suferă de alergii la proteinele din laptele de vacă.

Laptele de măgăriță mai este utilizat în cosmetologie, ca produs împotriva îmbătrânirii pielii. Medicii îl mai recomandă pentru probleme de digestie, precum și maladii respiratorii. Există studii care spun că laptele de măgăriță este benefic chiar și împotriva cancerului.

ADVERTISEMENT