Afacerea care a înregistrat un mare succes în România îi aparține lui Paul. Bărbatul a decis să cultive un fruct care nu era tocmai cunoscut în România, iar acum ajunge să îl vândă și cu 20 de lei kilogramul.
Paul este un român care a decis să își investească toate economiile. A mizat pe un fruct necunoscut în țara noastră, iar rezultatul a fost unul complet neașteptat. Acum se bucură de un adevărat succes.
Este vorba despre moşmon. Acest fruct nu e cunoscut în România, dar în alte țări e extrem de apreciat. Practic reprezintă o combinație între măr, pară și gutuie, dar are beneficii importante pentru organism.
Mai exact, funcționează ca un medicament natural pentru bolile de sezon. Iar înainte de a începe afacerea care acum se bucură de un real succes, Paul s-a documentat pe internet și a văzut ce beneficii are fructul.
“Fructul are patru sâmburi, iar învelişul şi sâmburii nu se mănâncă, se mănâncă doar miezul. Sunt foarte uşor de cules. Este foarte rezistent la boli, la îngheţuri târzii şi se poate păstra în condiţii optime pentru o perioadă îndelungată, dacă fructele sunt ţinute la rece.
Nu necesită o mână de lucru, în sensul să angajez mai mulţi oameni. Momentan sunt doar eu şi familia care se ocupă de această livadă”, spune Paul Şpan, agricultor, conform observatornews.ro.
La început, bărbatul a investit în jur de 15.000 de euro. Cam acestea erau economiile sale adunate timp de 5 ani muncind în străinătate. Iar deși fructul nu era cunoscut în România, iată că mulți au început deja să audă de el, dar și de beneficiile sale.
Afacerea începută de Paul acum în România este un real succes. Iar un kilogram de moșmoni se vinde cu 20 de lei. Chiar și nutriționiștii spun că fructul e bogat în fibre și poate combate mai multe afecțiuni.
“Este un fruct care ne ajută foarte mult pentru patologia digestivă, combatând constipaţia, doarece are o sursă bogată de fibre. Contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, de obicei cancerul de colon. Mai are şi efecte antioxidante puternice”, precizează Iulia Trif, nutriţionist.